Am întrebat câțiva oameni din industria muzicală ce înseamnă danfintescu.ro pentru ei?

(în ordine alfabetică)

Alex Vasilache

Alex Vasilache

Vocal @ JUKEBOX

Dan spune lucrurilor pe nume cu umor, lejeritate si eleganță, dar, mai ales, cu obiectivitate și detașare. 

Amna

Amna

Artist @ Roton

Cred că Dan Fințescu este „arbitrul” industriei muzicale.

Anca Lupeș

Anca Lupeș

Star Management, MBA @ Berklee College of Music

Dan este una dintre persoanele cele mai pasionate de industria muzicală pe care le cunosc. Iși hrănește pasiunea cu cărți și articole de specialitate si cu orice alte surse de informare găsește, le trece pe toate acestea  prin filtrul propriu și apoi le prezintă într-o formă cât mai prietenoasă și ușor de înțeles.

Carina Sava

Carina Sava

Manager @ VAMA

Se intamplă rar să ratez vreun articol de-al lui Dan și cred că reprezintă o resursă importantă de informare pentru oricine este interesat la modul serios de o carieră în industria muzicală.

Cristian China Birta

Cristian China Birta

Blogger, Partner @ KOOPERATIVA 2.0

Industria muzicală din România seamănă cu o varză. Nu o zic neapărat cu răutate (mie chiar îmi place varza!). Doar că e mult haos și multe lucruri pe care un blogger bătrân și pe alocuri simpatic așa cum sunt eu nu prea le dibuiește cum trebuie. La Dan găsesc explicații pentru multe din chestiunile pe care nu le înțeleg. Iar asta este aur curat pentru coraconul meu muzical. 

Cristina Chipurici (Pyuric)

Cristina Chipurici (Pyuric)

Blogger @ pyuric.ro, MBA @ Berklee College of Music

În cazul lui Dan, tocmai transparența și lejeritatea cu care împărtășește informații i-au oferit putere și au sporit încrederea oamenilor în el.

Cristi Ochiu

Cristi Ochiu

Owner @ FORWARD AGENCY (Paraziții, Guess Who, Grasu XXL, Killa Fonic)

De multe ori mi se întâmplă să nu fiu în totalitate sau chiar deloc de acord cu ce scrie Dan. Dar faptul că există cineva care scrie în fiecare săptămână coerent, documentat și obiectiv despre industria muzicală este ceva de care noi, toți cei implicați, avem mare nevoie. Așa se nasc polemici constructive, apar idei, așa progresăm.

Cristi Stan

Cristi Stan

Owner @ SUBLIME (Holograf, Proconsul)

În primul rând un apel la rațiune și o întoarcere la baze, la teorie. Într-o perioadă în care practic critica muzicală a dispărut și în care toți suntem extrem de isterici, părtinitori și frustrați de viteza cu care se schimbă lucrurile în industrie, perspectiva lui Dan e o gura de aer proaspat.

Cristi Stanciu

Cristi Stanciu

DJ @ RADIO 21

Un prieten cu un cuvânt pertinent de spus despre industria muzicală.

Cornel Ilie

Cornel Ilie

VUNK

Dan este omul-obiectiv. În ambele sensuri. Și obiectiv în păreri, sfaturi, reacții, dar și el reprezintă un obiectiv. Este în seria acelor rari oameni pe care vrei să îi impresionezi, este ca o miză. Tocmai pentru că știu că este obiectiv și sincer, aștept părerea lui ca pe un diagnostic.

Florin Grozea

Florin Grozea

Online Entrepreneur, Owner @ HIT YOURSELF

Fiecare articol primește un share de la mine, în fiecare săptămână. Și asta nu pentru că aș fi de fiecare dată de acord cu ce scrie (chiar nu sunt!) ci pentru că subiectele alese și argumentele folosite mă provoacă, în modul cel mai bun al cuvântului.

Jo

Jo

Artist @ FAMOUS PRODUCTION

danfintescu.ro înseamnă website-ul care are curajul și competența necesară să spună „artiștilor pe nume”.

George Călin

George Călin

Artist & Songwriter @ DeepCentral

Dan este unul dintre puținii oameni bine pregătiți din industria muzicala de la noi.

George Hora

George Hora

Songwriter, Producer, Artist @ Studio 66

E o unealtă de autoeducare. E ca o palmă peste ceafă de care mai am nevoie uneori. Un mod de a mă asigura că ce gândesc uneori nu e doar în capul meu.

Guess Who

Guess Who

Artist @ OKAPI SOUND

Îmi place faptul că Dan are o abordare transparentă, credibilă și scrie fără niciun „interes ascuns”.

Irina Ioana Baianț

Irina Ioana Baianț

Soprană

Îmi plac „corecturile” obiective și îndemnurile la individualitate, care ne scutură puțin viziunea de turmă pe care suntem obișnuiți să o avem, unii din necunoștință, alții din comoditate. Așadar, www.danfintescu.ro = educație socială gratuită. Chapeau.

Marian Soci

Marian Soci

DJ @ KISS FM & Label Manager @ SONY MUSIC

Ia exact chestiile alea “dureroase” din viața unui artist, fan, manager etc., chestii pe care nu ai unde să le înveți aici și ți le descrie în limbaj simplu și direct, aratându-ți unde poți să greșești, dar ar fi bine să nu o faci.

Marius Matache

Marius Matache

Independent Artist and Folk Music Songwriter

Datorită danfintescu.ro. am realizat că problemele globale ce afectează industria muzicală românească sunt similare indiferent de zona din care venim, chiar dacă metamorfozate diferit.

Marius Popa

Marius Popa

Songwriter, Vocal @ Popas Band

danfintescu.ro este într-un „love-hate” relationship cu industria muzicală românească. Dacă ambii ar avea cont de facebook, și-ar scrie la „relație” – „it is complicated”.

OLiX

OLiX

DJ @ KISS FM

danfintescu.ro este pentru mine locul din care am învățat multe lucruri interesante despre industria asta în care activez.

Ovidiu Baciu

Ovidiu Baciu

Owner & CEO @ Kazibo, Artist & Songwriter @ Naguale

Dacă am avea un Dan Fintescu pe lângă noi care să ne inspire în alegerile importante pe care le facem în viață, am fi mult mai fericiți! Pe mine m-a inspirat și mă inspiră în continuare: prin tot ceea ce scrie și prin fiecare discuție personală, de o sinceritate maxima.

Sergiu Stoiadin

Sergiu Stoiadin

Manager @ MANDINGA, A&R Cat Music Spain

Pentru mine danfintescu.ro este este „ora exactă” a showbizz-ului românesc. Pentru industrie este „dicționarul explicativ” pe înțelesul tuturor ursarilor.

Smiley

Smiley

Artist & Owner @ HAHAHA Production

Danfintescu.ro este exact ca discuțiile pe care le am cu autorul de fiecare dată când avem ocazia…liber, fără inhibiții, fără menajamente, inteligent și intrigant.

Sore

Sore

Artist & Songwriter @ HaHaHa Production

danfintescu.ro este o părere francă și la obiect, usturătoare, dar care deschide ochii și mințile.

Tudor Ionescu

Tudor Ionescu

Singer & Songwriter @ FLY PROJECT

Pentru mine personal, de cele mai multe ori, e o confirmare a gândurilor mele cotidiene.

Victor Arvunescu

Victor Arvunescu

Junior Editor @ ADEVARUL

În condițiile în care multe informații din interiorul fenomenului muzical sunt ușor ascunse, site-ul danfintescu.ro este o alternativă utilă și facilă atunci când vrei să te lămurești ce se întâmplă. Spun facil pentru că, de cele mai multe ori, expertiza se plătește. Unde mai pui că Dan face și recomandări de cărți. Ce mi-aș putea dori mai mult de atât?