În 2000, atunci când am început să lucrez la matinalul Prima TV, am făcut și primele mele interviuri cu artiști din ceea ce pe atunci încă nu putea fi numită cu adevărat industria muzicală de la noi din patrie. Apoi, atunci când am început să lucrez cu clienți corporate în calitate de MC și/sau reporter pentru producții video online sau de uz intern, am învățat să iau interviuri pe orice subiect, oricât de străin mi-ar fi fost.
Kiss FM și Prima TV mi-au dat ocazia să intervievez în acești 19 ani cam toți artiștii muzicali din România și câteva nume de afară: Depeche Mode, Armin van Buuren (de unde și selfie-ul de mai jos, adică de la Neversea de anul trecut), Scorpions, Loreen, Touch & Go, Vengaboyz.
La Mastering the Music Business am stat de vorbă în interviuri 1 la 1 sau în paneluri de discuție cu mulți profesioniști din industria muzicală de la noi sau din Europa. Am moderat câteva paneluri de discuție și la Budapest Showcase Hub și Nouvelle Prague – două conferințe de industrie muzicală din Ungaria și Cehia. Sunt și internațional, adicătelea.
Cele trei paragrafe de mai sus nu le-am scris ca să mă dau rotund. Ci ca să vă arăt de unde am învățat ce veți auzi în episodul podcastului de azi. Nu zic că dețin toate răspunsurile, nu cred că-s cel mai bun, da’ jur că m-aș supăra pe mine dacă în 19 ani de meserie n-aș fi învățat nimic.
Evident că lucrurile pe care le spun eu acolo nu vă ajută doar pe cei care aveți treabă cu meseria de reporter sau cea de moderator. Ele-s bune și pentru oricine are, la un moment dat, de întreținut o conversație într-un cadru nefamiliar, pe un subiect necunoscut cu un om pe care nu l-a mai văzut niciodată. Asta-i o situație terifiantă cu care fiecare din noi se întâlnește măcar o dată-n viață. Sper ca atunci când vi se va întâmpla să vă aduceți aminte câte ceva din ce v-am zis eu aci, în podcast.
Producția audio: Moving Records
Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: RSS
podcastu' lu' Fintescu se aude si pe: