2 Guns

2-guns-movie-poster

Trebuie sa fac cumva si sa ajung ca lista de filme vazute sa fie contemporana cu cea de recenzii, pentru ca mai am un pic si scriu despre filme pe care deja nimeni nu le mai tine minte. Stiu care e solutia, nu trebuie sa-mi dati ghes. Ar trebui sa scriu mai des. Ma voi stradui, insa caruselul nebun pe care il reprezinta orice sfarsit de an s-a pus in miscare deja si timpul se evapora intr-un ritm inspaimantator.

Desi nu-s mare fan Mark Wahlberg, nu pot sa zic ca imi este antipatic. Cat despre Denzel Washington, aici e alta poveste. Eu unul abia astept sa mai imbatraneasca putin, pentru ca il presimt un fel de Morgan Freeman. Carevasazica imi place. Iata doua motive care, cu multa vreme in urma, mi-au dat ghiont sa imi cumpar bilet la acest film. De fapt, cu indeajuns de multa vreme in urma incat multe din notele mentale pe care mi le-am facut intru recenzie in sala de cinema sa se fi sters din memorie. Sa speram ca a ramas ce era important.

Despre domnul Baltasar Kormakur, regizorul, ar fi de spus in primul rand ca e islandez. Ceea ce inseamna o scoala foarte buna de film, care, atunci cand s-a mai intalnit cu Hollywood-ul (scoala, nu domnu’ Baltasar), a avut rezultate foarte bune. In al doilea rand, e important ca a facut mult teatru la viata lui, iar asta se vede dupa atentia pe care o acorda la constructia dialogurilor. Nu zic ca n-au facut scenaristii o treaba ok si nici ca nu a existat chimie intre actori, pentru ca ambele afirmatii ar fi false. Scenariul este acceptabil spre bun pentru un film cu puscoace si jaf de banca, iar Mark si Denzel fac echipa foarte buna. Doar un om care a lucrat in teatru, insa, poate ingriji atat de migalos situatiile astfel incat cuvintele sa capete intr-adevar valoare intr-o productie in care efectele speciale sunt agentii de box-office.

La sfarsit, m-am ridicat de pe scaun cu gustul, in afara de cel de popcorn, al unui film facut cu multa grija. A! Si ma mir ca am uitat sa zic pan’ acu’! Este un film la care am ras! Nu zambit, nu chicotit. Ras din toata inima. Cu hohote si toate cele. Este, cred, unul din cele mai bune filme de actiune light pe care le-a avut de dat 2013. Si uite cum, de data asta, nu-s de acord cu nota relativ mica pe care a primit-o 2 Guns pe IMDB.