23

Aseara, dupa o pauza destul de lunga, am fost din nou la film cu sotia mea. Am vazut 23 cu Jim Carrey. El ma convinsese demult ca este mult mai mult decat un actor de comedie care stie sa se strambe in toate felurile. Filmul asta mi-a intarit convingerea.

Un thriller notat putin prea dur cu “interzis sub 18 ani” de Comisia de Rating (parca asa ii spune). Este o poveste excelenta despre obsesie, despre paranoia contagioasa. Numarul 23 obsedeaza pe rand tot felul de oameni. Obsesia este purtata intr-o carte scrisa de un autor misterios Topsy Kretts (anagrama usoara pentru Top Secrets). Marturisesc sincer ca eu nu m-am prins de poveste decat cu cateva secunde inainte de deznodamant. Evident ca sfarsiul este american, cu eroul care face the right thing.

10m.jpg

Un film foarte bun. Regia excelenta, cu mari fineturi in a da mici indicii despre personaj si obsesia sa. Imagine buna. Jim Carrey extrem de bun. Foarte tare ideea de a sugera influenta revistelor de benzi desenate din romanul paranoic prin cadraturi tipice acestui stil, dar si prin joc actoricesc putin exagerat. E un film  foarte bine legat. Merita vazut.

STAI, NU PLECA! ÎNCĂ...

Dacă-ți plăcu scriitura și vrei să mai afli ce-mi bubuie debla,
apasă butonu' de colea, te rog!