Alpha Dog & Bitch

E prima oara de cand am blog ca las sa treaca atatea zile (trei) intre momentul in care vad un film si momentul in care sciu despre el. Alpha Dog este un film tipic american, despre niste copii de bani gata, cu parinti care au prins nebunii ani ’70 si ’80. Se drogheaza, au o sexualitate lipsita de inhibitii, au prieteni aproape exclusiv din mediul lor.

10m1.jpg

Sunt carevasazica exponenti perfecti ai generatiei prezente. Evident ca apare la un moment dat un conflict care, amplificat de orgolii si prea multa iarba, se soldeaza cu o crima comisa total aiurea. Problema este insa la regie. Ii crezi pe toti, pana la un anumit punct. Dupa care totul se destrama ca un castel de carti de joc. Tot la capitolul “nu foarte bine” ar fi de trecut faptul ca l-au folosit pe Bruce Willis atat de putin, desi are un rol relativ nou pentru el (nu, nu-i mai salveaza pe toti).

De bine insa pentru Justin Timberlake, care reuseste sa creeze un personaj coerent. Nu stiu daca a mai jucat in alte filme, insa este chiar un actor bun.

Intrebarea pe care mi-am pus-o pe tot parcursul filmului: Oare cum ar fi fost filmul asta regizat de Guy Ritchie?