American Hustle

american-hustle-movie-poster-1

Fetelor, daca inca nu ati vazut filmul si vi se cam ametesc asteptarile intru apetisanul Christian Bale, sa am pardon, dar va veti dezumfla pe cat de mult s-a umflat el pentru filmul asta. E gras, chel si mai poarta si niste ochelari de-i acopera trei sferturi din fata. Daca mai nutreati vreo speranta ca burta e vreo butaforie maiastru atasata de abdomenul plat al batmanului, ei bine, a doua secventa va lamureste pe deplin. Domnu’ Bale isi etaleaza burdihanul printre nasturii camasii descheiate in toata gratia sa semi-sferica.

Bradely Cooper, insa, arata pe cat de bine poate el sa arate, asa ca macar aici va puteti desfata in lege. Dar sa lasam, totusi, cometariile despre aspectul fizic al actorilor pentru filme la care nu prea ai altceva de zis. In cazul de fata, ar cam fi. Filmul incepe destul de clasic. Prea clasic, aproape. Nu rau. Doar opzecist, asa… Asta se intampla, insa, pana la un moment dat. Cand l-a apucat pe David O. Russel sa o intoarca si s-o rasuceasca pe dumneai poveste de incepi a privi la ecran parca nevenindu-ti a crede unde poti ajung cu oleaca de fantezie si curaj.

Fix ca in cazul Lupului de pe strada Peretului, si aici tot despre lacomie e vorba. A maruntului functionar de stat care descopera niste escroci aproape intamplator, iar apoi se pune pe inghitit pesti din ce in ce mai mari si, in loc sa i se aplece, e cuprins de o foame din ce in ce mai mistuitoare pana cand… Da’ cum sa incep eu sa va povestesc acum miezul zemos al subiectului, cand mai bine va invit sa va delectati singuri, daca n-ati facut-o cumva deja.

Foarte bun rolul de politician curat-murdar pe care il joaca Jeremy Renner. Mai ca i-as lua arborele genealogic la scarmanat, doar-doar oi nimeri peste vreo ramurica mioritica, atat de bine intelege el sa faca totul pentru popor intr-un fel care sa nu-l lase nici pe el sarac. Iar daca am inceput cu aprecieri de ordin estetic, voi incheia cu una pentru baietei. Daca va plac roscatele, alea autentic pistruiate, atunci Amy Adams va va pica fix pe plac. Daca nu… poate va veti delecta cu sotia liliacului rotofei, Jennifer Lawrence “tzopizata-pitziata” la maxim, cea mai milfa dintre milfe.

De vazut, de revazut, de avut in casa pentru seri frumoase cand ai chef de un film bun.