Apple Music + free trial = no love

Una din cele mai mișto chestii la Apple Music era, atunci când s-a lansat în 2015, perioada de 3 luni în care userii aveau timp grămadă să testeze serviciul până să fie de acord să se aboneze. De o lună și ceva Apple se pare că nu mai oferă această gratuitate în Australia, Spania și Elveția.

După cum apare scris pe pagina de Apple Music a fiecăreia din aceste trei țări, Apple solicită o taxă simbolică pentru primele 3 luni de Apple Music, dar nu mai oferă nimic gratis. Toate-s 0,99, dar, în funcție de țară, e vorba despre Dolari australieni, Franci elvețieni sau Euro.

În toate celelalte țări în care e prezent serviciul Apple Music, se pare că perioada de trei luni gratuite de probă încă există.

Apple n-a comentat nimic oficial despre schimbările din Elveția, Spania și Australia, dar pare a fi o mișcare făcută în funcție de concurență. În fix aceleași trei țări Spotify procedează fix la fel. Adică pretinde o sumă simbolică pentru primele trei luni de folosire ale serviciului de streaming, în loc să ofere perioada de test în mod gratuit.

Imediat după lansare, perioada asta de trei luni mokka de la Apple Music a cam fost măr al discordiei între serviciul de streaming și artiști când s-a aflat că Apple nu urma să plătească niciun fel de drepturi în timpul celor trei luni gratuite. După ce s-au pus mai mulți artiști cu gura pe ei, între care și războinica Taylor Swift, Apple a dat-o cotită și s-a hotărât să plătească, totuși, drepturi artiștilor și în timpul perioadei gratuite.

Nu prea e clar în momentul de față dacă Apple are de gând să introducă o schimbare de preț similară și în alte țări, adică să renunțe la perioada de test gratuită. Dar ar putea fi un semn al unei tendințe ce s-ar putea globaliza.

sursa: 9 to 5 Mac

STAI, NU PLECA! ÎNCĂ...

Dacă-ți plăcu scriitura și vrei să mai afli ce-mi bubuie debla,
apasă butonu' de colea, te rog!