Awake Sub anestezie

Ritmul meu de a vedea filme a scazut ingrijorator. Dupa un decembrie isteric si un inceput de 2008 in care am fost mai mult plecat, mi-am promis ca recuperez. Cum sotia mea se gasea intr-o mare carenta de M&M’s, am profitat de ocazie si am luat bilete la film. De fapt, am lasat-o pe ea sa aleaga, pentru ca stiu ca deep down inside ea merge la filme mai mult de dragul meu. Am o sotie extraordinara, nu stiu daca v-ati prins pana acum. Daca nu, puneti mana de-o cititi.

Sa revenim. Awake este un thriller usurel, care nu-i va infiora decat pe cei care au oroare de sange si rani deschise. Cum sotia mea face parte din aceasta categorie de oameni, ea si-a petrecut o buna bucata din film cu nasul ingropat in umarul meu, rontaind cuminte la mult-ravnitele bomboane. Filmul se bazeaza pe un mit la care reactionam cu totii: sa ramai treaz sub anestezie. Din punct de vedere arhetipal, chestia asta e la fel de nasoala cu a fi ingropat de viu, mai ales cand se dovedeste ca doctorii care ar trebui sa te salveze sunt gata sa te ingroape ca sa-ti pape miliardele de parai agonisiti din speculatii inteligente la bursa. Ma rog, restul vi-l imaginati singuri, ca filmul e american, iar voi sunteti copii destepti.

awake.jpg

Regia este foarte greoaie. De multe ori aveam impresia ca urmaresc o piesa de teatru ecranizata. Personajele traiesc mult si intens, au momente grele de impas. Iar pentru experientele in afara corpului, chiar cred ca se putea gasi un artificiu mai de Doamne ajuta in 2008. Jessica Alba e frumoasa, ca de obicei. Si chiar nu da rau in rolul de fata rea cu ochi nevinovati. Din pacate Hayden Christensen (aka. Annakin Skywalker – unde s-a descurcat destul de bine, intre noi fie vorba), dezamageste in rolul lui de copil destept, bogat, bolnav si inselat de sarlatani: il imita prea tare pe Hugh Grant.

Concluzie: idee foarte buna, realizare sub-mediocra. Baieti, merita pentru Jessica Alba. 🙂

  1. Silent enigma 23 January 2008
  2. danfintescu 23 January 2008
  3. RCN 23 January 2008
  4. danfintescu 23 January 2008
  5. Silent enigma 23 January 2008
  6. Silent enigma 23 January 2008
  7. Silent enigma 23 January 2008
  8. cristina karma 25 January 2008
  9. danfintescu 25 January 2008
  10. Pingback: The Hunting Party « incepator 8 February 2008

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.