B’estfest Ziua 0

Am ajuns la Romexpo pe la ora 15:00, ca sa pot pregati in liniste interventiile de pe Prima, sa repetam cadre, sa vedem ce nu merge… ma rog sa punem la punct totul. Cald. Cald rau. Ucigator de cald. O caldura lipicioasa, care te facea sa transpiri si sa privesti cu ochi indiferenti orice nu era de baut intr-un pahar cu gheata. Studioul Kiss FM/TV era gata amenajat. La carul de transmisie se lucra la ultimele reglaje.

Prima interventie a fost in Focus. N-a fost una foarte reusita din punct de vedere tehnic. E normal. Asa-i la inceput. Drept invitat l-am avut pe Serban Huidu. Am ras, am glumit. Din momentul ala a inceput nebunia maxima. Interventiile pe Kiss FM si pe Prima se succedau cu o viteza din ce in ca mai mare. A inceput ploaia, ceea ce a transformat studioul nostru intr-un refugiu pentru multa lume. Aici s-au adapostit Snails, Alexandra Ungureanu si Crush, Liana Stanciu si Mitza (Bere gratis). Dintre colegii mei l-am vazut pe Almud (Stereosonics), Marian Boba, Raul Brebu, Andreea Andrei, Sinziana.

Gata! Destul despre noi. Acum despre muzica. Eu Snails nu mai ascultasem pana acum. Desi putin dezavantajati de ora si, deci, de lumina zilei, mi-a placut de ei. E adevarat ca dupa aia i-am cunoscut personal si am vazut cat sunt de simpatici, astfel incat acum nu prea mai pot fi obiectiv.

A urmat Patrice. Sincer, pe mine nu m-a impresionat foarte tare recitalul lui. Destul de lipsit de energie, destul de neinspirat intre piese. Evident ca de sunat a sunat bine, doar ce pretentii poti avea? A fost foarte tare insa ca a avut totusi insipiratia sa cante “Soul storm” exact atunci cand a inceput mai tare sa ploua.

White Lies au fost britanici pana in maduva oaselor. Au cantat perfect. Poate muzica lor e putin mai greu digerabila, insa mie mi-au placut foarte mult. Cu cojones, cu chef, cu tot ce trebuie. Foarte bine a fost. Aproape ca inclin sa fiu de aceeasi parere cu Alex Revenco (Jurnalul National), care a sustinut la B’estfest Afterparty (desi nu chiar fatis) ca au fost mai buni decat the Killers… Repet: sunt APROAPE de acord.

The Killers. Wow! Da, ok, au avut toate beneficiile trupei cap de afis. Publicul cel mai mult, cel mai bine incalzit, sunetul cel mai tare, visuals-urile cele mai elaborate. Insa chiar au fost misto.

Cat despre public, ramane valabil ce-am scris anul trecut: oameni frumosi, oameni carora le recomand cu toata caldura si seriozitatea sa se inmulteasca, astfel incat la B’estfest 2040 sa participe cateva milioane de oameni, in loc de cateva zeci de mii acum.

In momentul de fata sunt deja in studioul Kiss FM/TV de Romexpo si imi trag sufletul inainte de o noua serie de transmisii live pe Prima TV, Kiss FM plus B’estfest Afterparty de diseara (Kiss TV la 30 de minute dupa terminarea recitalului Moby). Din line-up-ul de azi pot spune ca de-abia astept sa vad fiecare trupa. Dar astept in mod special: Grimus, Polarkreis 18, Motorhead si Moby. Revin cu detalii. Obosit si fericit…

  1. Shadow Girl 2 July 2009
  2. Sabinu' 2 July 2009
  3. bebe oana 3 July 2009
  4. adidas 3 July 2009
  5. adidas 3 July 2009
  6. danfintescu 7 July 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.