B’estfest ziua 1

Din nou in studioul Kiss FM/TV de la Romexpo. Ma pregatesc pentru primul live pe Prima TV, care va avea loc in aproximativ o ora si unde o voi avea invitata pe Gabriela Cilmi (sper!). Afara sunt ceva nori destul de amenintatori, dar pe accuweather nu apare niciun fel de posibilitate ploaie. Iar eu cred in accuweather. Mai ales azi, cand imi convine sa cred.

Ieri a fost o zi lunga si grea pentru noi, cu interventii multe. Pentru B’estfest, in opinia mea, lucrurile au stat cam asa:

Les elephantes bizarres – funky, dar putin cam light. nu pot sa spun nimic despre ei. n-au mare lucru de zis ca originalitate. poate ca au fost ei primii si n-au avut nici public mult si nici foare multa lumina, in afara de cea a zilei. in plus, atitudinea lor de la B’estfest afterparty mi s-a parut putin lipsita de profesionalism. blazajul tipic al unei trupe mici careia i se ofera o sansa pe care nu o intelege si atunci ii da cu piciorul. in loc sa-si faca publicitate, ca doar ajunsesera in sfarsit in mainstream, au preferat bancuri infantile si glume cu iz de iarba despicata-n sapte. noi am ras. ce era sa facem…

Grimus – asa cum ma asteptam, mie mi-au placut pe scena. sunet unitar, clar. timbrul vocal al solistului imi aduce aminte de Siouxsie and the Banshees si asta-i de bine. Sper din toata inima sa li se intample doar de bine de-acum incolo, ca potential au. M-a impresionat foarte tare ideea lor de a-l omagia pe Michael interpretand (corect!!!) coregrafia din Thriller. In B’estfest Afterparty au avut nesansa sa participe odata cu aerienii si bizarii elefanti, asadar n-au putut sa zica mare lucru.

Ayo – geniala ea si foarte buna trupa de pe spate. mi s-a parut mult mai buna decat Patrice. a facut atmosfera si mie mi s-a parut ca s-a simtit bine pe scena. vorbeam cu colega Oana Radu inainte de recitalul ei, comentand pe marginea unei prezentari in care era comparata cu Tracy Chapman. ziceam amandoi (ea mare fana Tracy fiind) ca n-are cum. dom’le. insa dupa trei piese ne-am uitat unul la celalalt si i-am dat lui Ayo ce-i al lui Ayo. stie fata!

Polarkreis 18 – ziceam ieri ca de-abia astept sa-i vad. i-am vazut. show slabut. piese ciudatele si fara cap sau coada, lipsa de atitudine, costume embrionare. poate nu aveam eu dispozitia necesara. sau poate ei. dar… jur ca nu mi-au placut.

Motorhead – AAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Trei englezi bosorogi pe scena au rupt Romania in bucati inegale cu o forta si o energie pe care le-ar putea invidia o multime de trupe mult mai tinere decat ei. Nu cred ca am auzit in viata mea un concert mai tare ca volum si sunt convins ca vor mai trece niste ani pana cand va avea cineva inconstienta sa faca asta. Pur si simplu pentru ca atunci toata lumea s-ar intreba daca nu cumva incearca sa cante mai tare decat Motorhead.

Moby – unul dn cele mai bune concert pe care le-am vazut in viata mea. daca nu cel mai bun. ma mai gandesc si ma hotarasc eu pana la urma. a fost tot ce-ar fi trebuit sa fie plus o super-atmosfera. iar femeia care a cantat pe scena a fost aproape ireala. Genial!

Astazi sunt nerabdator sa ii vad pe AB4, Alternosfera, Franz Ferdinand, Orbital. In afara de ei pe scenele B’estfestului vor mai urca Gabriela Cimli, Oceanna, Klaxons.

    1. Shadow Girl 3 July 2009
    2. mihai 6 July 2009
    3. danfintescu 7 July 2009

    Add Your Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.