B’estfest ziua 3

Am inceput sa obosim. Cate mai bine de 12 ore de munca in fiecare zi, live-uri multe, mult zgomot, mult stres. Cearcanele se adancesc, cu toate astea, cu ochi din ce in ce mai mici, ne zambim in continuare. Ieri a fost ziua cea mai cea dintre toate: multe trupe, cea mai multa lume, cel mai mare nume de anul asta, cel mai tare concert. Dar sa-i luam pe rand:

Persona – din Timisoara. Nu as putea spune ca m-au impresionat foarte mult pe scena. Nu-i mai auzisem pana acum. Mi-a placut insa cum au raspuns in emisiune, unde au demonstrat ca au coerenta si cultura muzicala, nu ca alti elefanti bizari.

Bulgarii de la Gravity Co, cu care facusem cunostinta inca de cu o seara inainte, de la B’estfest afterparty de pe Kiss TV, au fost si ei destulde molatici, de timizi, desi la ei ceva lume venise totusi. Sunet bun la ei.  Si sound destul de ok. Deci conditii erau, ca sa zic asa…

The MOOoD. Pe ei ii stiam. Ii mai ascultasem. N-a fost cea mai buna zi a lor. Seara, la emisiune, baietii au acuzat niste probleme tehnice. Cert este faptul ca dintre toate trupele de deschidere, ei au fost cei mai ok din punct de vedere al atitudinii macar. Le doresc sa le iasa mai bine la Exit, in Serbia.

Looptroop Rockers au fost BESTIALI!!!!!!! Fratioare deci “suedejii stie hip-hop”. Cu scratchuri, cu beatbox, cu rime bune, cu tot ce trebuie. Si au facut si atmosfera. Si lumea a si sarit. Si au fost si funny. Deci foarte foarte buni. Chiar imi pare rau ca n-au cantat putin mai tarziu, ca sa fi avut parte si ei de ceva mai multa lume.

The Ting Tings. Mie piesele lor ascultate la radio, pe cd, in club, la altii sau la mine in masina mi se par ok. Un soi de pop-anthem destul de ok si usor digerabil. Si cu ritmurile alea ma asteptam sa rupa in doua. Dar fata mi s-a parut cam lipsita de entuziasm si energie. Poate in timp. Sau poate nu ieri.

The Charlatans. Foarte bine!!! Din nou o muzica putin mai greu digerabila. Insa interpretata magistral. Cu cojones si cu chef. Excelenta prestatie. Atunci cand a venit la interviu, dupa recital, solistul vocal de la The Charlatans m-a impresionat foarte placut. Modest, zambitor, maleabil si gata sa raspunda la orice intrebare. Ca sa nu uite la ce camera sta, isi trecuse numarul camerei pe dosul palmei drepte.

Santana. Bestial! Si toate alelalte epitete de bine si de genial si de altfel din lume. Chiar nu cred ca am vazut vreodata in viata mea un show mai frumos. Cred ca frumos e cel mai bun cuvant care poate descrie ce s-a intamplat aseara la Romexpo.

  1. bek00letz 5 July 2009
  2. Shadow Girl 5 July 2009
  3. miki 6 July 2009
  4. danfintescu 7 July 2009
  5. Virginica Maria 7 July 2009
  6. Shadow Girl 7 July 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.