Budapest Showcase Hub, abia te-aștept!

Varianta audio a articolului de mai jos o găsiți pe YouTube, SoundCloud și iTunes, după cum îi poftește fiecăruia pipoțica. Mulțumesc de pe-acu’ pentru subscribe.

Poate cel mai șmecher lucru care mi s-a întâmplat în urma implicării mele în proiectul Mastering the Music Business, pentru care îi voi mulțumi mereu Ancăi Lupeș, a apărut aproape fără de veste. Eram la Arenele Romane, gata să văd concertul Golan Symphonic și să mă întâlnesc cu unul din oamenii pe care îi cunoscusem pe la conferință și cu care purtasem o discuție foarte mișto pe scenă, Daniel Somlo. Știam despre el că reprezintă Budapest Showcase Hub (BUSH, pe scurt), știam ce face acolo, da’ habar n-aveam ce idee îi venise omului. Nici n-aveam cum. Că nu o mai zisese nimănui atunci când mi-a dezvăluit-o mie. Daniel voia să moderez unul din panelurile de la BUSH. Când mi-a zis treaba asta, am simțit cum de urechile mele se agață colțurile unui zâmbet de bucurie.

Încetișor, lucrurile s-au concretizat. Astfel încât acum am bucuria să anunț în mod cât se poate de public că voi modera una din cele mai importante discuții de la BUSH, aia cu Matt Lawrence, care nu-i decât unul din ăi mai șmecheriți producători pe care îi are Terra de oferit în momentul de față, un om care, între alții, a lucrat și cu: AdeleAmy WinehouseBeyoncéBlack Eyed PeasBjorkEllie GouldingEmeli SandeEric ClaptonGeorge MichaelGroove ArmadaKeaneLady GagaMacy GrayNaughty BoyOne DirectionPaloma FaithShirley BasseySugababesThe ClashThe Rolling StonesThe White StripesThe WhoU2Van Morrison

Da’ pân’ la urmă ce e BUSH și cu ce se mănâncă el?

Păi treaba e așa. Un showcase e momentul în care un artist sau o trupă este de acord să își “etaleze marfa” într-un mini-concert la care iau parte oameni din industria muzicală, dar și public profan. Cântările astea nu sunt plătite niciodată, nu durează mult și au menirea de a convinge oamenii din breaslă să cumpere artistul de pe scenă în orice formă se găsește el de vânzare: contracte de label, de management, de booking, cântări, festivaluri etc.

BUSH are misiunea de a reuni artiști aleși pe sprânceană (chiar există un proces de selecție bine pus la punct) cu promoteri de venues și festivaluri din întreaga zonă a Europei Centrale și de Est. Și, dacă tot se adună atâta lume la un loc, tot BUSH este prilej de niscaiva conferințe și întâlniri mai mult sau mai puțin formale între oameni care altminteri nu ar ajunge în contact la fel de ușor și rapid.

Anul ăsta cărțile sunt făcute în ceea ce privește partea de showcase, însă, dacă vreți să luați parte la conferințe și să vedeți despre ce e vorba, încă mai puteți cumpăra bilete de aici. Însă 2018 ar trebui să prindă orice artist independent sau nu din România cu temele făcute și cu fișa de înscriere la BUSH completată. Pentru că, dragii mei, asta este o posibilitate certă de a face niște pași adevărați în direcția visului pe care îl împărtășiți cu toții, indiferent de stilul muzical în care cântați: să deveniți internaționali.