Burn Before Reading

Este unul din putinele filme (noi) pe care le vazusem deja in momentul in care l-am ascultat pe Dobrovolschi vorbind despre el. In general am descoperit ca ne potrivim la gusturi. Numai ca uite de data asta nu s-a nimerit. El si Irina Nistor au desfiintat filmul ca fiind ceva ingrozitor. Eu nu sunt de aceeasi parere. Evident ca nu e o capodopera. Dar probabil ca eu am o apetenta deosebita pentru filmele in care americanii se iau singuri la misto. Iar asta este un exemplu stralucit de asemenea film. CIA-ul este reprezentat kafkian aproape, drept un mastodont decrepit si lipsit de scop, in care oameni fara rost fac lucruri fara rost.

E la misto. Fratii Coen fac bascalie. Iar faptul ca in rolurile principale de idioti sau de idioti principali sunt Brad Pitt si George Clooney mi se pare un gest brav din partea fratilor cei tacaniti… Brad Pitt isi joaca rolul perfect. Americanul tipic obsedat de bani, sport si… atat.

Un alt rol excelent face John Malkovich, care este the americanul intelectual alcoolic, lasat la vatra dupa caderea cortinei de fier. Bestial, ca de obicei.

Evident ca a fost un film vazut la mare oboseala, ca doar oboseala este starea mea naturala lunile astea… Insa eu m-am distrat. Filmul e o farsa, o joaca, o prostie. Fratii Coen s-au jucat si atat. E un film de vazut.

    1. nashu_mare 19 November 2008
    2. marin 19 November 2008
    3. danfintescu 19 November 2008

    Add Your Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.