Ca$h – ain’t worth it

Europenii ridica o spranceana aristocrata si vag dezgustata atunci cand vorbesc despre americanii cei inculti, zgomotosi si lipsiti de istorie. Asta in timp ce americanii ii privesc pe europeni ca pe niste specimene demne de muzee, ca pe niste oameni care isi fac prea multi nervi pentru cati bani castiga. Cu toate astea noi europenii mancam la Mc Donald’s si infulecam filme americane cu polonicul, iar un american rafinat va bea intotdeauna vin frantuzesc si va conduce o masina nemteasca sau italieneasca. Cu alte cuvinte, fiecare cu ale lui si e bine sa nu incercam sa semanam prea mult ca nu avem cum.

Nenea Eric Besnard a vazut cu siguranta Ocean’s Eleven, Twelve si Thirteen. Si i-au placut lui filmele astea. Dupa care s-a chiorat in vene si a vazut cum hemoglobina lui are ramasite de intriga de Versailles. Deci si-a zis: pot mai bine. Ei bine, aici a gresit. Pentru ca scenaristii americani fac filme cu escroci (“con-artists”) de cand e lumea si pamantul, in timp ce frantzului nostru nu i-a iesit decat o ceapa cu multe foi puse una peste alta, de mai ca te apuca plansul cand incerci sa o decojesti si chiar plictisul ala mare cand incerci sa mai intelegi ceva.

Am remarcat-o pe Valeria Golina, cea care mi-a incantat copilaria si adolescenta cu rolul bestial pe care il face alaturi de Tom Cruise si Dustin Hoffman in Rainman. Insa chiar si ea aratand bestial, desi puin trecuta, intr-o rochie de seara foarte decoltata, langa acelasi flegmatic si patern Jean Reno, nu reuseste sa salveze filmul de la un esec. Sunt ferm convins ca francezii pot mult mai bine de atat. Ne-au mai aratat asta.

  1. ioana 15 September 2008
  2. danfintescu 15 September 2008
  3. ioana 16 September 2008
  4. danfintescu 17 September 2008

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

STAI, NU PLECA! ÎNCĂ...

Dacă-ți plăcu scriitura și vrei să mai afli ce-mi bubuie debla,
apasă butonu' de colea, te rog!