Canto pentru Megastar – a treia finala

Ieri am stat toata ziua la Crina Mardare. S-a lucrat canto pe grupe. Dimineata au fost Mihai, Cosmin, Alexandra, Florin si Andrei. Episodul 3 e disco. Si cred ca va fi din nou o seara grea pentru (aproape) toti concurentii, pentru ca ei nu stiu de fapt ce inseamna acest curent muzical. Crina a incercat sa le dea cateva indicatii, dar ma tem ca nu toti le-au priceput. Cosmin pare foarte afectat de finala de sambata trecuta. Crina l-a certat pentru greselile facute, iar sapuneala mi s-a parut meritata. La piesa disco nu s-a prea descurcat. Mihai are probleme cu caile respiratorii si nu a lucrat decat niste vocalize speciale, dupa care a fost la medic. Cu toate astea pare destul de increzator. Sustine ca stie piesa bine si ca nu are nevoie sa o mai repete decat de cateva ori. Si Alexandra are ceva probleme. Acuza o oboseala a corzilor vocale si a preferat sa lucreze mai putin. Sa vadem astazi. Singurii fara probleme sunt Florin si Andrei, care au tras amandoi tare si carora piesele incep deja sa le iasa.

A doua grupa a fost formata din ceilalti 5 finalisti: Oana, Maria, Larisa, Dumitru si Octavian. Oana a preferat sa nu faca vocalize aproape deloc, pentru ca are din nou ceva probleme cu vocea. A incercat insa sa cante piesa, care nu i-a prea iesit. La cum o cunosc, se va pune pe treaba si ii va iesi. Maria pare si ea destul de afectata de rezultatele slabe obtinute in primele doua episoade. Nu a cantat pentru ca a avut niste mici probleme cu negativul. Larisa suna destul de ok pe piesa pe care o va prezenta in concurs. Insa are o maniera de abordare mult prea r&b. Crina s-a straduit sa o aduca mai aproape de stilul disco si in cele din urma a reusit. Sa vedem daca va si tine minte. Dumitru, ca de obicei in lumea lui, cauta deja nuante de interpretare si se gandeste mult la piesa pe care o are de cantat. Piesa lui Octavian i se potriveste si a sunat foarte bine ieri la ore.

Ceea ce m-a surprins extrem de neplacut la unii concurenti a fost faptul ca, la mai bine de o luna dupa ce s-au hotarat piesele pentru episodul 3, ei inca nu stiau textele sau cum se frazeaza. Asta mi se pare in primul rand o lipsa de respect pentru Crina, care, cu daruirea ei nemaipomenita, isi sacrifica 8 ore in fiecare zi pentru ei. Daca nici macar vorbele nu le stiu, nu prea au cum sa invete fineturile piesei.

Un moment foarte placut a fost cel in care la Crina au venit Razvan Vasilache si Andrei Tudor, pentru a discuta cu finalistii piesele pentru episodul de jazz. Cum aproape nici unul din finalisti nu isi alesese inca piesa, cei 3 au facut un mini-spectacol, in care scoteau piese bune din cap mai abitir decat scoate un prestidigitator iepurii din joben. Iar in cazul in care vreun finalist avea dubii asupra vreunei piese, se infiripa imediat un duet cu Crina la voce si Andrei la pian. Au fost cateva zeci de minute extrem de placute si sunt foarte fericit ca am putut fi de fata.

Astazi voi fi din nou toata ziua la canto impreuna cu finalistii. Sunt foarte curios cat si daca au progresat fata de ziua de ieri.

  1. Sirg 11 March 2008
  2. Silent enigma 11 March 2008
  3. danfintescu 11 March 2008
  4. radu 12 March 2008
  5. Juss Mag 12 March 2008
  6. danfintescu 12 March 2008
  7. cristina karma 12 March 2008
  8. Juss Mag 12 March 2008
  9. cristina karma 12 March 2008
  10. Alina 12 March 2008
  11. ADeea 12 March 2008
  12. Silent enigma 12 March 2008
  13. Daniela_MS_Moldova 13 March 2008
  14. danfintescu 13 March 2008
  15. sorin 13 March 2008
  16. danfintescu 14 March 2008
  17. sorin 14 March 2008
  18. elena 12 April 2008
  19. danfintescu 13 April 2008

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.