Care e cea mai importanta calitate a unui bun MC de club?

Nu sunt nici pe departe ceea ce s-ar putea numi un artist. N-am niciun talent deosebit la vreuna din cele cate arte vor fi existand de la antici pan’ la noi. Am stat si eu am cautat cativa ani prin mine, dar, pana la urma, m-am multumit cu ce am putut face si n-am incercat sa gasesc har acolo unde Dumnezeu n-a dat sa fie. Cu toate astea, am aproape 11 ani de cand sunt MC. Si in tot acest timp am invatat, furand de la altii sau descoperind singur, niste lucruri. Poate pentru unii dintre voi ele vor fi platitudini fara seaman. Dar sunt sigur ca pentru altii vor fi noi si, poate, de ajutor. Eu am descoperit singur toate lucrurile astea. Nu mi le-a spus nimeni.

Exista, bineinteles, si posibilitatea ca descoperirile pe care le-am facut eu in meseria pe care o practic, cea de MC, sa nu fie valabile. Sa fie greseli, care insumate, sa ma fi purtat pe mine pe o cale gresita pana aici. Caz in care treceti articolele din aceasta seri la categoria “asa nu” si gata!

Ce e un MC? E foarte greu de spus. El poate si trebuie sa fie foarte multe lucruri. Dar mai presus de orice el este un entertainer. Adica misiunea lui de capatai este sa faca oamenii adunati in acelasi loc sa se simta bine. Cum reuseste el asta, e treaba lui. In articolul asta nu ma voi referi decat la MC-ii de club, pentru ca altfel ar fi mult prea lung. Promit sa revin cu articole pe tema asta. Multe.

Lumea care vine in club, vine pregatita sa danseze si sa se distreze. Din acest motiv, misiunea unui MC intr-o astfel de situatie este una pe jumatate indeplinita. Cu toate astea, tocmai pentru ca se bazeaza pe aceasta idee, foarte multi MC rateaza seri din prea multa siguranta de sine. Pasul de la un “enervant care tipa in microfon” la acela de “suflet al petrecerii” nu il face glasul, nici talentul tau de a canta peste piese sau felul in care te-ai imbracat. Desigur, fiecare dintre elementele astea are propria sa doza de importanta. Ele sunt conditii necesare, dar nu suficiente pentru a fi un bun MC. Ceea ce conteaza cel mai mult, in opinia mea, este ATITUDINEA.

Daca tu, ca MC, ca entertainer, nu te distrezi, atunci cu siguranta ca nu vei putea sa distrezi pe nimeni. Nici pe cel mai party-mooded om care a platit intrarea si bautura in clubul lui preferat. Daca omul de la microfon sta sprijint de pupitru, se plimba plictisit prin club, sta jos pe scaun sau tolanit pe o canapea si spune aceleasi fraze obosite, daca atunci cand vorbeste la microfon glasul lui spune una (yeah! hai sa ne distram! cine are gura sa fluiereee!), iar corpul lui spune alta (asa n-am chef de voi, abia astept sa agat o fata si sa-i demonstrez io ce barbat sunt!), atunci pariul e pierdut din start.

Asa ca, daca vrei sa fii MC, primele si cele mai importante intrebari pe care trebuie sa ti le pui sunt: pot oare sa incep sa ma simt bine intr-un club oricand? sa dansez ore intregi si sa ma distrez seara de seara? Am oare capacitatea fizica sa uit de oboseala si sa cheltui mai multa energie decat cel mai inrait clubber din fata mea?

Concluzie: daca MC-ul nu este in stare sa se distreze pe sine, cu siguranta ca nu va si in stare sa distreze pe nimeni.

  1. Soby 25 July 2011
  2. MC Liviu Fratila 25 July 2011
  3. ioana 3 August 2011
  4. Alin Nicolescu 4 August 2011
  5. MC Liviu Fratila 4 August 2011
  6. ioana 4 August 2011
  7. danfintescu 16 August 2011
  8. danfintescu 17 August 2011
  9. Costi 28 March 2013
  10. Ely 1 April 2013
  11. Liviu Fratila 5 April 2013
  12. danfintescu 5 April 2013
  13. Liviu Fratila 5 April 2013
  14. danfintescu 5 April 2013

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.