Cătălin Muraru – În industria muzicală de vreo 40 de ani

Penultima zi de luni din octombrie, deci avem episod de podcast cu invitat. Azi am un om pe care nu-i nevoie să-l prezint nimănui din industrie: Cătălin Muraru. Nu-i cu siguranță cel mai popular personaj al domeniului, dar nici nu cred că-și propune asta. Scopul lui este să conducă un business de succes, adică unul profitabil.

Cătălin Muraru

Am vorbit despre multiplicat casete audio, import de casete audio, primul contract pe care casa de discuri Roton l-a semnat vreodată cu un artist care este în continuare semnat la ei – Sofia Vicoveanca.

Dar ajungem și la prezent – exportul de muzică, inflația de muzică pe care o vom avea în câteva luni (da, mai mare decât este acum), de ce România n-a știut să fructifice poziția pe care i-a adus-o muzica popcorn în lume.

Evident că l-am întrebat pe Cătălin și despre motivele pentru care Roton nu mai reprezintă Warner Music Group în România. Sau, de fapt, de ce WMG a hotărât că nu mai e cazul ca Roton să îi reprezinte interesele în România. Ceea ce transformă Roton în casă de discuri independentă, probabil cea mai mare din România.

Finalul este despre contracte și despre ce ar fi bine să știe un artist în momentul în care vine să semneze un contract cu Roton.

Per total o oră și mai bine de discuție lejeră și relaxată. Cătălin, mulțumesc!

Play

podcastu' lu' Fintescu se aude si pe:

Apple Podcast | Stitcher | YouTube | SoundCloud | Spotify | Google Podcasts