Ce, cat, cand si cum bea un MC?

V-am ramas dator inca de la inceputul verii cu postul asta. Nu ca ar fi el mega-dificil de scris, Doamne fereste. Nici ca m-as codi eu cine stie ce la scris, desi, in tineretile mele, imi aduc aminte de cateva party-uri la care am incalcat nu unul ci toate principiile pe care le voi enunta mai jos.

In primul rand vreau sa intelegeti ca eu sunt de acord cu ideea ca un MC, mai ales unul de club, are motive cat se poate de puternice sa bea un pahar, doua. Canitatea de alcool ingerata de un ins care se indeletniceste cu treaba asta depinde de capacitatile hepatice si biliare ale fiecaruia. Evident ca singura modalitate de a-ti afla limitele este una empirica. Dar asta nu e o scuza ca sa-ti testezi limitele in fiecare seara.

Pe scurt si in romaneste, cred cu tarie (hahaha!) ca un MC, mai ales unul de club, are toate motivele sa bea un pic, ca sa fie in stare sa inteleaga, sa distreze si sa manipuleze un grup de party people care, la randul lor, au baut cate ceva.

Dar de aici apar problemele. In primul rand ce sa bei. Evident ca am si aici cateva recomandari. Insa singurul lucru pe care il consider cu adevarat important este sa bei ACELASI lucru toata seara. Desi pare simplu, nu e chiar asa. In primul rand pentru ca seara incepe odata cu primul pahar baut, nu cu primul pahar baut IN CLUB! Daca iesi cu prieteni, cu patronul clubului, cu oricine, pe undeva, inainte ai grija sa nu bei alcool sau, daca chiar nu te poti abtine, incearca sa bei ce vei bea toata noaptea. In al doilea rand apare problema protocolului. Fiecare MC, oricat de la inceput ar fi el, ar trebui sa isi negocieze un necesar de beutura. De multe ori negocierea nu iese dupa cum vrea MC-ul, iar el descopera (empiric cum ziceam mai sus) ca limita lui este mai incapatoare decat largimea de mana a patronului. Caz in care se lasa cu betii crunte pentru ca MC-ul va bea ce isi aduce de acasa sau ce primeste de la altii. Si, daca tot am ajuns la altii, ei sunt, in al treilea rand, cauza pentru care s-ar putea ca MC-ul sa ajunga mult mai beat decat ar fi bine. Asta, pentru ca, daca e party-ul ok, fiecare vrea sa bea cu tine. Ca doar tu, ca MC, esti responsabil pentru antren si voie-buna. Asa ca vei primi shot-uri, pahare de orice sec, pahare de long drink-uri dubioase sau betivi balosi care te indeamna, altruisti, sa sugi din paiul lor sau sa-ti moi buzele in zama lor din pahar. Eu dau noroc cu toata lumea, dar nu accept niciodata sa beau din altceva decat din paharul meu, in care am o bautura dozata de mine.

Cand sa bei este o alta optiune ce merita luata in considerare. Stiu ca de multe ori MC-ul ajunge in club mai repede decat majoritatea oamenilor. Ceea ce inseamna ca, logic, daca se apuca de baut de cum a venit in club, va sfarsi imbatandu-se mai repede decat clientii. Nu e recomandabil. Limita e tot a voastra de descoperit. Adica ora la care incepi sa bei ar trebui sa fie ora care sa-ti asigure o stare ok pana la sfarsitul serii.

Cum sa bei? Pai… oricum iti pica bine, dar in asa fel incat sa nu te faci tandari. Nu recomand shot-urile, bautul voleu (adica tot paharul dintr-o gura).

Secretele mele: beau multa apa in timpul serii, beau mereu acelasi lucru, nu las (aproape) pe nimeni sa-mi prepare paharul de bautura.

Tags:
  1. XS 13 October 2011
  2. bek00letz 13 October 2011
  3. danfintescu 14 October 2011
  4. AddikT 17 October 2011
  5. MC Liviu Fratila 19 October 2011
  6. Adi Hadean 19 October 2011
  7. veriku' 21 October 2011
  8. brigitta 23 October 2011
  9. Greku 7 November 2011
  10. danfintescu 30 November 2011
  11. Emutza 4 January 2012
  12. Ralul :) 13 January 2012
  13. Murgeanu 19 January 2012
  14. parpa 8 February 2012
  15. alina 4 June 2012

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.