Daniel Ek mai face o conferință.

Conferința “Brilliant Minds”, organizată de Daniel Ek’s, revine în Suedia pe 8-9 iunie, ca parte a Symposium din Stockholm.

Chiar dacă Spotify nu funcționează (încă) în România, nu prea ai voie să te bați cu pumnu-n piept și să zici că faci parte din industria asta, dacă nu știi că numele cetățeanului din titlu îl desemnează pe bossu’ ăl mare de la cea mai de succes platformă de streaming muzical a prezentului.

Evenimentul ăsta de-l face nenea Ek susține că îi adună pe cei mai “îndrăzneți creatori și încrezători lideri” din întreaga lume.  A fost lansat în 2015 de către Ek and Ash Pournouri, care atunci era managerul lui Avicii bașca fondator și CEO al companiei At Night Management.

Deși șmecherii, lideri în domeniile lor”, au primit o invitație în acel an, cei care nu aveau “minți atât de strălucite” au putut să-și cumpere bilet la inaugurarea evenimentului cu umilul preț de 2,900 de dolari. Încă nu se știe cât vor costa biletele anul acesta.

În 2016 au participat: Uber, Harper’s Bazaar, Youtube, Sony Music, AOL, Alphabet (ăștia-s ăia de au Google, între altele), Harvard University, Basel Art Fair phenomena, Marker’s Studio și Charity: Water.

Tema de anul acesta este “Numanity”. Aham. Așa-i zice. Acu’, poate vouă vă iese, da’ eu jur că nu pot trece peste transpunerea în românește a termenului. Iar “numanitate” ar desemna tot ce-i mai rău în noi, nu? Toată murdăria care ne acoperă sufletele. Da’ la ei sigur înseamnă altceva.

O scurtă descriere a evenimentului zice așa: “Marele test al timpurilor moderne este legătura dintre umanitate și tehnologie. În curând totul va fi conectat la Internet. În 2017, la “Brilliant Minds”, vom scrie împreună narațiunea “Numanity”, povestea și valorile care vor determina viitorul în care oamenii se vor raporta la tehnologie și tehnologia va schimba definiția umanității.”

Symposium de la Stockholm are loc între 7 și 15 iunie. Este un festival de o săptămână dedicat creațiilor muzicale, tehnologice și de modă. Pe lângă conferință, programul include o mulțime de alte chestii mișto:

„Stockholm Fashion Tech Talk” și dimineața „interactivă” The Pool.

Premiile “Denniz Pop” vor recunoaște atât eroii necunoscuți, cât și pe cei care au contribuit în mod deosebit la promovarea internațională a muzicii suedeze. Premiile astea, pe lângă faptul că au o rezonanță oarecum românească în numele lor, poate ar trebui să ne dea și nouă de gândit. Muzica e material de export extrem de facil obținut, nu consumă cine știe ce resurse. Suedezii își premiază oamenii care duc muzica departe, noi îi luăm la mișto pe ai noștri sau, în cel mai bun caz, îi ignorăm. Și după aia facem ce știm mai bine: ne văităm.

“Polar Music Prize”, un premiu deja de tradiție, este semn de apreciere a realizărilor excepționale în muzică și se acordă individual, unor grupuri și/sau instituții.

De ce am ținut morțiș să scriu despre ce fac suedezii? Nu cred să fie mulți români cumpărători de bilete la Symposium. Am scris pentru că, pe bune, mor de oftică. Aș vrea să avem și noi măcar 20% din evenimentul lor. Unul interdiscplinar, care premiază români care exportă nu care se exportă, scump, elitist, hiper-modern, deștept de bubuie și cât se poate de pizdos (mă iertați, da’ mi-a zis Psiho că zic prea des “cool”).

sursa: Music Business Worldwide

sursa imagini: Routenote.com