De ce sa-ti iei dracului campii din tara asta (2)

Prima TV exista de ceva vreme in Iride Business Park. Adica in Pipera, pe un bulevard care intr-o parte iese in Petricani iar in cealalta, printr-o bucla maiastra, iese in Barbu Vacarescu. Nu vreau sa va incarc acum capsoarele surmenate cu tot felul de coordonate geografice care de fapt nu sunt bune de nimic. Incerc sa va explic situatia data: o strada dreapta (dar una singura) pe ale carei ambe laturi exista in momentul de fata un numar, sa-l notam cu “n”, de cladiri de birouri. In momentul in care ne-am mutat aici, aceasta strada era plina la orele de varf. Acum, cand lumea a mai strans bani de o masina-doua, cand s-au mai populat si cele mai recent construite cladiri, acum strada e plina mai tot timpul.

In acest timp, in spatiile virane (din ce in ce mai putine) de pe aceasta strada se construiesc alte cladiri de birouri. Se pare ca pana la sfaristul lui 2008 vom avea cam n+3 cladiri de birouri. In care vor veni alti (aproximativ 3000 de) tineri romani cu salarii in crestere si vise de afirmare intr-o multinationala. Care tineri vor primi masina de serviciu sau vor strange banut peste banut si isi vor lua “in lizing”. Si cand masina-i noua, la birou merge treaba si pantofii, desi te strang putin, sunt luciosi si luati din mall, cine esti tu sa stai la coada in trafic? Normal ca te bagi. Pe contrasens, pe linia de tramvai, pe contrasens pe linia de tramvai. Si ii dai tare, depasesti coloana. Pana ajungi in intersectie.

Ei, ca despre asta voiam sa scriu de fapt, intersectiile au un mare defect. Ele nu deosebesc smecherii de muritorii. Sunt la fel de inocente si placide ca niste oi. Au o singura reactie, previzibila de altfel: se blocheaza. Si atunci venele se umfla in camasa de la Steilmann, degetele mijlocii se ridica mai ceva ca la indemnul Parazitilor, mamele tuturor incep sa para actrite porno, la cate indemnuri sexuale primesc, caii putere se incordeaza futil pe cativa metri si mai presus de toate si de orice se claxoneaza. Mult. Isteric. Fara rost. Si fara rezultat.

Stiu ca leul cade si ne lamentam cu totii. Cu toate astea uitati-va in jur. Nivelul de trai creste. Da’ de nivelul de civilizatie v-ati intrebat?! Eu m-am intrebat ieri, pe strada dreapta si blocata de sute de smecherasi si-un TIR, in drum spre munca. Si am regretat ca nu m-am dus la interviul pentru Canada.

Azi insa mi-am lasat masina acasa. Si era soare. Si parca si shuffle-ul de la IPod stia ce piesa vreau sa ascult. Si ma uitam la smecherasi si le cantam Bob Dylan in gand. Si ei claxonau intens.

  1. cristina karma 26 January 2008
  2. danfintescu 26 January 2008
  3. RCN 26 January 2008
  4. Olivian BREDA 26 January 2008
  5. danfintescu 26 January 2008
  6. Daniela_MS_Moldova 27 January 2008
  7. Olivian BREDA 27 January 2008
  8. danfintescu 27 January 2008
  9. Olivian BREDA 28 January 2008
  10. danfintescu 28 January 2008
  11. Olivian BREDA 28 January 2008
  12. danfintescu 29 January 2008
  13. Olivian BREDA 29 January 2008
  14. danfintescu 30 January 2008

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.