Death Race

Sotia mea are perfecta dreptate atunci cand spune ca Jason Statham nu poate face decat un singur rol in viata lui. Da. Asa e. Sunt de acord. Insa pustiul din mine, care moare dupa bum-bum si pac-pac, ramane intotdeauna impresionat de eroii de genul asta. E un fel de Bruce Willis englez, mult mai unifatetat, ca sa zic asa.

Ei bine, Death Race este un film in care omul nostru isi vede de rolul lui, in care ii bate pe toti de nu se vad, presarandu-si pumnii, picioarele si super-cascadoriile auto cu replici scurte si nu neaparat bune, spuse insa pe cel mai pur accent britanic. Ceea ce e ok pana la urma.

Impresia mea personala a fost ca am urmarit filmul de prezentare al noii editii Carmageddon. Asteptam cu nerabdare sa pot si eu controla masina, sa trec peste scuturi si sabii si sa o iau pe cine stie ce scurtatura. Per ansamblu filmul nu poate emite nici un fel de pretentie: violenta, masini si gagici. Atat. Ceea ce poate fi ok pentru o seara in care nu vrei decat sa-ti amortesti putin creierul obost de peste zi. De mentionat ar mai fi faptul ca filmul este un re-make. Originalul este din 1975 si se numeste Death Race 2000, petrecandu-se intr-un an 2000 in care violenta intrecuse orice limita. In rolul principal, David Carradine, care pe atunci era in mare voga cu serialul Kung Fu. In filmul din 2008 mai sunt de remarcat vocea lui Coach (Ian McShane) si formele lui Case (Natalie Martinez).

    1. adriana 25 September 2008
    2. danfintescu 25 September 2008

    Add Your Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.