Die Hard – moare greu

Dupa o saptamana destul de incarcata, aseara am fost impreuna cu sotia mea la film. Am vazut Die Hard 4.0 . Marturisesc ca nu ma asteptam la mare lucru de la filmul asta. Asteptam un film ok pentru vineri seara, adica nu prea solicitant la adresa neuronului surmenat. Un film in care Bruce Willis sa-i salveze, evident, pe toti. Ei bine, asteptarile nu mi-au fost inselate.

De bine ar fi faptul ca s-a incercat tinerea pasului cu prezentul: adica teroristii din filmul asta nu mai au bombe simple sau cine stie ce substanta chimica apocaliptica, ci sunt cibernetici. In acelasi timp, partenerul lui McClane nu mai este un politist negru si gras in uniforma, ci este un super-hacker. De foarte, foarte bine ar fi efectele, care sunt intr-adevar geniale.

10m5.jpg

De rau ar fi ca Bruce Willis a imbatrnit. Nu mai are aceeasi verva de mai demult. Parca nici umorul nu-i mai este la fel de ascutit. Tot de rau ar fi si faptul ca al mai rau si mai rau terorist, care era si cel mai tare hacker dintre ei, nu pune mana deloc pe tastatura, ci se rezuma sa dea ordine unor hackeri mai mititei. Pai daca el e cel mai bun, de ce nu mai baga si el un “enter” din cand in cand? Macar cand dau ciracii lui de greu…

Oricum e un film care merita vazut. Macar in virtutea inertiei… virtute in care se fac toate sequelurile pe lumea asta, aceeasi virtute care ne va impinge la Harry Potter si anul acesta.

Asta-seara eveniment Golden Brau la Auchan (Anna Lesko, Simplu, Morandi), dupa care Twice.