DOI ARHITECTI – UNUL DE PANTOFI, ALTUL DE HITURI

Articolul meu din revista Sapte Seri din aceasta saptamana.
Da, da. Arhitectii proiecteaza case. Ba poate si palate. Din cand in cand le mai pica un stadion, un monument, ceva maret. Grandios. Care sa aduca eterna glorie sau o perena ridicare din spranceana din partea generatiilor ce vor sa vina. Ma refer aici la Casa Poporului, pe care incercam cu totii sa o privim fara a avea cine stie ce sorti de izbanda, straduindu-ne, totodata, din rasputeri, sa o umplem cu ceva. Sa-i gasim, cum ar veni, un rost pe lume, imensei hidosenii.
Arhitectii cu care am intalnire la FPod in weekendul care urmeaza n-au treaba cu ciment, caramida sau relevee. Primul, barbat fin, cu succes care dureaza de ani buni de zile si cu un nume cunoscut in Romania, dar si intre alte granite decat ale noastre, a venit cu cateva din creatiile lui. Probabil ca ii era frica sa nu cumva sa-l lase colegele mele fara operele de arta. Aidoma tuturor doamnelor si domnisoarelor, si ele s-au apucat grabnic de salivat lacrimos-pofticios spre pantofii pe care Mihai Albu ii scotea tacticos dintr-o geanta, inainte de filmare. Iar de frica asta, probabil, fiecarui pantof extras intru expunere ii lipsea perechea. Dar chiar si asa, au fost cateva fete ale caror degete hulpave nu s-au lasat pana nu au luat la pipait mandretile.
Discutia a fost calma, Mihai fiind de o modestie cat se poate de simpla si adorabila. A povestit despre cum a inceput el, despre prima prezentare de accesorii din istoria noastra de la Burebista incoace, o prezentare care i-a lasat pe toti cu gura cascata. Cu un zambet hatru pe buze s-a recunoscut a fi un utilizator pasionat al principiilor de arhitectura in faurirea de pantofi pentru dame si dam’zele.
Duminica, la ceas de pranz, il avem alaturi de noi pe Mr. Black Elvis! Gata, fetelor! Linistiti-va! E momentul sa va calmati bataile repejoare ale inimioarelor. Este intr-adevar el, in toata splendoarea-i care va farmeca de fiecare data prin cluburi si pe scene: Connect-R vine la FPod. In ciuda succesului si faimei de care se bucura, el ramane la fel linistit si de modest. A explicat, cu umor fin si vorbe lipsite de orice fel de aroganta, cum a inceput el ca rapper in cartierul 1 Mai din Bucuresti, cum mai apoi s-a intalnit cu Rimaru de la R.A.C.L.A si cu Brugner, rapperi care i-au deschis ochii si l-au facut sa inteleaga niste lucruri elementare despre muzica si despre ce poate sau nu poate ajunge un artist sa reprezinte. Evident ca nu ne-a ajuns timpul alocat emisiunii pentru a parcurge intreaga istorie a lui Connect-R, drept pentru care ne-am hotarat ca ar cam fi cazul sa existe un al doilea episod al conversatiei. Ba chiar s-a pus si de-o idee de eveniment.
FPod, in fiecare sambata si duminica, de la 12:30, la PrimaTV.