Enchanted sau Incantatoarea indobitocire

Nu vreau sa fiu gresit inteles. Mi-a placut filmul. Mi se pare extraordinar de frumos, de dulceag, de aducator de zambet pe buze. Insa eu sunt genul de om care nu mananca desertul, oricat de frugal ar fi fost dejunul. De pe la minutul 15 incolo insa, am simtit cum nivelul zaharului din sange se apropie amenintator de pragul critic. M-am uitat la doamna vietii mele, care sorbea fiecare secunda cu nesat si am zis ca poate sunt eu de vina. Totul e insa prea frumos, prea nobil, prea cu sclipici, prea! Printesa ajunsa in viata reala este atat de efervescenta, pura si draguta incat cateodata iti cam vine s-o carpesti si sa-i zici: “Da’ mai stai fato la un loc!”. Sigur ca nu fac parte din targetul direct al acestui film in primul rand pentru ca sunt baietel si in al doilea rand pentru ca am peste 10 si mai putin de 90 de ani, insa sunt fan Harry Potter, Narnia si orice fel de desene animate. Insa Enchanted parca prea iti da cu un ciocan gonflabil si roz in cap, cantandu-ti cu tril de mierla ca viata e frumoasa si lumea e buna.

enchanted.jpg

Evident ca filmul are si parti bune. Foarte bune chiar. Scenele de musical sunt extrem de bine realizate, in maniera tradionala cu multi dansatori si figuratie din plin. Costumele si machiajul sunt cat se poate de incantatoare. Tot la capitolul “de bine” este si rolul pe care il face James Madsen in rolul Printului idiot si masculin, pentru care viata reala este o prelungire fireasca a desenelor animate. Si pentru ca tot am ajuns aici, am apreciat animatia traditionala, ca demult n-am mai vazut asa ceva. Parca am obosit cu atatea personaje cibernetizate la maxim.

In acelasi timp probabil ca am vazut Enchanted si Sweeney Todd la o distanta mult prea mica unul fata de celalalt. Sunt doua filme din doua clase diferite… nu se pot compara niciodata. Sweeney Todd e departe de a fi family fun. Cu toate astea mi s-a parut extrem de amuzant rolul englezului Timothy Spall, adjuvantul englez al railor din ambele filme. Foarte misto si rolul (extrem de scurt) lui Susan Sarandon. Dar asta chiar ca nu surprinde pe nimeni.

  1. m. 23 February 2008
  2. danfintescu 23 February 2008
  3. Daniela_MS_Moldova 24 February 2008
  4. cristina karma 24 February 2008
  5. Silent enigma 24 February 2008
  6. danfintescu 24 February 2008
  7. Silent enigma 24 February 2008
  8. atirdea 24 February 2008
  9. lore 25 February 2008
  10. danfintescu 25 February 2008
  11. sHaDoW gIrL 21 April 2009
  12. danfintescu 23 April 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.