Fast Five

Dupa ce le-ai vazut pe primele patru… Ba nu! Dupa ce l-ai vazut pe primul, stii exact la ce sa te astepti. Femei frumoase, pac-pac si curse nebunesti de masini. Nu este deloc fizica cuantica. Nu e romantism. Nici thriller psihologic nu e. Sunt Vin Diesel si Paul Walker intru salivarea fetelor si Jordana Brewster plus Elsa Pataky (new entry) intru a baietilor. Mai adaugam si Ludacris, inca un rapper cu talent actoricesc, si gata treaba.

Buna si ideea de a transforma Fast Five intr-un heist movie. Macar avem o miza mai mare de data asta. Cu toate astea, scenariul ramane previzibil ca un jurnal de stiri de la ora 5. Amuzante mi se par scenele in care Vin si Paul se dau peste cap, cad, explodeaza, ard, bat, omoara, sunt batuti si… cu toate astea… la sfarsit, apar imaculati dintr-o palalaie de flacari din care nici Scaraotchi n-ar fi iesit fara niscaiva azbest.

E clar ca, atunci cand producatorii si-au informat scenaristii zambind hatru ca “se face Fast&Furious 5”, astia micii s-au scarpinat in scafarlie, au batut darabana pe masa si au zis: “ia mai da-l incolo de talent scriitoricesc. ce vrea sa lumea sa vada?” si asta ne-au dat. cu toptanul. cu varf si indesat. Cursele de masini sunt mai curse ca niciodata. Mai curse decat permit legile fizicii cunoscute in prezent. Barbatii sunt mai viteji, femeile mai amazoane, totul e supra-extra-mega. Si asta face ca filmul sa fie cam prea plin de fake. Dar, repet: iti poti dori altceva de la Fast Five?

    1. Lascarica 27 June 2011
    2. danfintescu 27 June 2011
    3. Sonnic 7 July 2011

    Add Your Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.