Gamer

Mie mi-a placut Crank. Si mi-a placut si Crank 2. Bine ca n-am stiut ca filmul asta e facut de dezaxatii simpatici care au scris capodoperele alea, ca altfel mi-i scoteam de la inima din sala. Acum, ca a mai trecut timpul si pot judeca treaba mai la rece, sunt de parere ca toti avem dreptul la greseli, iar asta a fost greseala lor.

Filmul este genial dintr-un singur punct de vedere: ideea. In rest, totul este insailat, fara substanta. Evident ca ti se dilata pupilele a interes daca auzi de un joc unde tu poti contola oameni adevarati, in carne si oase. Da, normal, tipa toate principiile sociale in noi, insa, intr-un ungher intunecat al fiintei noastre, homo perversus ranjeste satisfacut. Bine, asta pana incepe filmul, ca dupa aia nu mai ranjetul se transforma in rictus fortat.

gamer_poster3

De ce sa iei un subiect ca asta si sa-l transformi intr-un story plicticos de film de actiune cu putin matrix in el. Inca un savant nebun, charismatic si atotputernic reuseste sa inventeze un device care sa-l ajute sa cucereasca lumea. Inca o gasca (multi-rasiala, ca sa fie politically correct) se refugiaza in transee urbane pentru a taia raul de la radacina. Si un baiat rau da’ bunoc (Leonidas, cine altu’!?) rezolva treaba atat de simplu, ncat stai si te gandesti de ce n-a mai traznit si prin alt cap musculos pana acu’…

Bun. Deci presupun ca se cam vede ca filmul nu prea m-a dat pe spate, da? Sa va explic de ce. Pentru ca e prea usor. Asta e un subiect pe care se putea face un film mare. Nu un film de duzina. Asta e subiect gen Brazil, Matrix si alte asemenea. Iar povestea este mai proasta ca in Spider Man 4.

Singura chestie buna pe care Mark Neveldine si Brian Taylor au luat-o din Transporter 2 e Amber Valletta, care e sexy rau in rolul de mamica-robotel. Pacat de scarbosu’ ala care o controleaza.

  1. George 9 October 2009
  2. danfintescu 9 October 2009
  3. Fata din umbra 9 October 2009
  4. Gabr13l 9 October 2009
  5. bek00letz 10 October 2009
  6. adriana 10 October 2009
  7. danfintescu 11 October 2009
  8. bek00letz 11 October 2009
  9. danfintescu 11 October 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.