Ganduri singur

Cand esti MC si ai multe evenimente ajungi sa stai de fapt foarte multa vreme singur. Stiu ca vi se pare neverosimil, dar de fapt asa e. MC-ul nu are trupa. El merge singur la drum. Sta singur in camera de hotel. Mananca singur (de cele mai multe ori). Singurul moment in care nu este singur (cel putin teoretic) este atunci cand se afla pe scena. Singur in fata multimii pe care trebuie sa o distreze cu vorbe si atat.

Nu mi-am propus sa va smulg suspine, insa asa e… Marele meu noroc este ca in vara asta toate turneele pe care le am sunt fie cu Sistem (prietenii mei buni de mai bine de 4 ani), fie impreuna cu Prima TV si Megastar (echipa pe care o cunosc). Insa weekendul asta am avut un eveniment la Drobeta Turnu-Severin. Am plecat de la mare, unde cu o noapte inainte avusesem eveniment impreuna cu Sistem in Ring. Sunt cam 600 de km de mers. Singur in masina, satul de peste 50 de cd-uri pe care le am in masina, satul de playlistul radiourilor, am ascultat… Radio Romania Actualitati! Ei bine, da. Si tin sa va spun ca, lasand la o parte limbajul care este inca prin anii ’80, e ok sa asculti RRA. Afli chestii, auzi documentare… Sau poate ca m-am dus eu cu capul.

Saptamana trecuta am avut doua evenimente cu Sistem. Primul, din cadrul turneului Borsec, a avut loc in Club Mondy’s din Jupiter. A iesit ok. Cel de-al doilea, din cadrul turneului Axe, ca de obicei in Ring – Costinesti. Despre asta as vrea sa va povestesc. Nu despre eveniment in sine, care a iesit pana la urma ok. Nici despre concertul Sistem, care a iesit chiar foarte bine. Ci despre Ring, despre management, despre politete. Sau despre absenta lor. Ring este locul in care incap usor 4000 de oameni. Ceea ce inseamna ca epoca lui de aur a cam apus. Pur si simplu nu mai e la moda. Dar nici nu se face nimic ca sa se schimbe. Nu se respecta niciodata ora de incepere a unui eveniment. Se suprapun promotii, concursuri, concerte, totul garnisit cu o armata de DJ si MC frenetici, care tipa tot timpul, se succed la butoane, la microfoane si care, evident, sunt ferm convinsni ca ei sunt de departe cei mai buni din tara asta…

Degeaba le explici ca n-ai de gand sa le iei painea de la gura, degeaba ii rogi sa te lase sa-ti faci treaba si atat! Nu! La evenimentul de vinerea asta, unul din ei – imi pare rau ca nu i-am retinut numele de scena (oare mai apare si pe alta scena decat cubul din lemn putrezit de la Ring Costinesti?) m-a luat deoparte si cu o spranceana cu piercing ridicata superior mi-a zis ca e cel mai bine sa fiu cat mai scurt, ca altfel ii ingreunez lui treaba. Vezi Doamne, pleaca lumea. Dupa care mi-a spus ca ora la care ar fi trebuit sa incep nu e ok. Ca se amana totul cu 45 de minute ca tre’ sa bage nu stiu ce trupa de nu stiu unde de care nu stiu cine a auzit vreodata. Trupa s-a dovedit a fi de fapt un MC american, care a tipat de trei ori pe trei piese hip-hop si a plecat. Dupa care am avut si eu voie in sfarsit sa ma apuc de treaba. Insa doar un scurt anunt. Pentru ca dupa aceea a urmat un concurs Pall Mall, facut dintr-un colt al discotecii unde nu era nimeni. O tombola lunga si plicticoasa, unde se strigau niste nume, se cantau niste piese. Oricum, nimeni nu intelegea nimic. Pe parcursul concursului astuia, MC-ul cel sfatos si plin de superioritate a tinut sa imi mai spuna o data sa fiu cat mai scurt. Ma rog, nu mai intru in detalii… n-are nici un rost insa…

… oare cat timp va mai trece pana cand isi vor da seama patronii de cluburi din romania ca anii ’90 au trecut. Ca suntem o tara in care vin Rolling Stones, Depeche Mode, Black Eyed Peas. Ca nu trebuie sa-mi spuna nimeni sa-mi “manutzele” sus. Le tin daca am eu chef. Ca muzica din club trebuie sa se auda per se si nu sub vocea a 3-4 disperati care urla tot timpul. Ca asta mi-e meseria, ca am un lucru de facut si ca imi dau seama perfect ca nu am nici un motiv sa lungesc un concurs intr-un loc in care si asa se vorbeste prea mult. Pleaca lumea?! Doamne ajuta! Poate se gandesc sa mearga la Stufstock… sau poate la un concert Holograf. Sau macar sa bea un pahar de vin undeva unde sa fie liniste si sa poata comunica unii cu altii.

Saptamana asta de luni pana joi la mare cu Sistem. Da, am si la Ring. Bleah!

De vineri din nou in tura la meteo.

Vineri Twice

Duminica Borsec (de-abia astept putin munte!)

  1. amdraci 30 July 2007
  2. stef 30 July 2007
  3. Anca Lupes 31 July 2007
  4. Florin 2 August 2007
  5. danfintescu 4 August 2007
  6. Pingback: E frumos in turneu « incepator 4 August 2007
  7. Mihai 16 August 2007
  8. danfintescu 19 August 2007

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.