Hulk – HELL YEAH!!!

Toata ideologia benzilor desenate este straina de Romania, asta-i clar. N-are cum sa fie altfel, pentru ca atunci cand erau in voga noi eram niste struti cu capul in nisipul ceausist si de-abia aveam acces la cateva “pifuri” si “rahane” pe sub mana, iar atunci cand in sfarsit ar fi putut penetra gura noastra de rai, aparura si cartoon network, jetix, netul si tot felul de alte preocupari mai actuale decat batrana si din ce in ce mai decrepita hartie.

Eu am avut norocul sa am acces la bucata asta de cultura atat ca pusti de doar cativa ani care se straduieste sa invete singur sa citeasca pentru a putea pricepe ce tipa Tarao, de ce se cearta Pif cu Hercule si la cine glopaie Pifou, cat si ca adolescent-incepator, cand i-am descoperit pe Archie&Jughead, Spiderman, Batman, Superman etc. Cultura (sau poate sub-cultura, cum ar stramba unii elitisti pe sub mustati) benzilor desenate e una extraordinara. Exista colectionari care platesc bani buni pe cine stie ce numar rar sau pe cine stie ce editie jubiliara. Exista doctori in biografiile personajelor respective. Exista polemici ce dureaza de decenii intre suporterii diversilor super-eroi.

Un film facut dupa o colectie de benzi desenate trebuie sa respecte istoria personajelor, pentru ca altfel foarte multi fani ar fi extraordinar de dezamagiti. Hulk este, intre super-eroii de benzi desenate, un caz aparte. E drept ca si el face parte dintre oamenii de stiinta care devin cobaii propriilor experimente nereusite, dar baiatul asta chiar traieste o drama interioara, fiind perceput ca personaj negativ inca de la inceput de toata lumea. Ceea ce inseamna ca existau doua solutii: sa fi un film MAREVLlous sau sa fie o noua ratare gen Spiderman3.

Ei bine, Edward Norton, Liv Tyler, William Hurt si deloc in ultimul rand regizorul francez Louis Letterier au grija sa nu se intample asta. E adevarat ca filmul il face in proportie de 90% Edward Norton, care creeaza un personaj complex, sensibil si, intr-un fel ciudat, credibil. Filmul este tot ce trebuie sa fie un asemenea film: actiune, efecte speciale, o fata frumoasa si de dreptate iubitoare, binili care invinge, tatal vindicativ si egoist, mister, teoria conspiratiei. Dar are si ceva pe deasupra.

Daca nu v-a entuziasmat Iron Man (sunt fan, dupa cum am mai zis) probabil ca nici Hulk n-o sa va faca sa sa sriti in sus de bucurie. Pe mine insa m-a cucerit. Iar sfarsitul filmului ma face sa sper ca la anul vom avea parte de un sequel bestial!!!

  1. lorelei 26 June 2008
  2. danfintescu 26 June 2008
  3. Bigiu Razvan 26 June 2008
  4. danfintescu 27 June 2008
  5. Bigiu Razvan 27 June 2008
  6. Silent enigma 29 June 2008
  7. danfintescu 29 June 2008
  8. Silent enigma 30 June 2008
  9. danfintescu 1 July 2008
  10. Silent enigma 1 July 2008
  11. Bubu 5 February 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

STAI, NU PLECA! ÎNCĂ...

Dacă-ți plăcu scriitura și vrei să mai afli ce-mi bubuie debla,
apasă butonu' de colea, te rog!