I s-a spus Zodiac

De data asta chiar ca nu mai inteleg nimic. Americanii i-au zis simplu filmului astuia: Zodiac. Un nume frumos, cu multe intelesuri. Ei bine, nu! Romanii nostri s-au simtit obligati sa-i puna un tampit si explicativ “I se spunea Zodiac”. Asa ca din nou le recomand calduros celor de la casele importatoare de filme: impuscati-va! Nu va da nimeni dreptul sa alterati numele unor filme! Nu sunteti decat niste negustori care iau de la ei si vand la noi.

In rest, filmul este ok. Un film politist despre un criminal in serie. Bazat pe fapte reale. Ceea ce se si vede, pentru ca filmul este extrem de lung. Prea lung chiar. Sau cel putin mie asa mi s-a parut… nu cred ca trebuia sa aflam chiar toate meandrele pe care le-a avut cazul asta destul de intortocheat.

10m2.jpg

De remarcat la filmul asta este puterea hipnotica pe care o au mass media asupra criminalului. Disperat la un moment dat ca nu mai apare deloc in ziare, Zodiac (criminalul) incepe sa revendice crime care nu sunt ale lui. Asta il scoate putin din tiparul eternului criminal in serie. E un filim de vazut duminica seara, pe relaxare maxima.

    1. Hellene 16 July 2007

    Add Your Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.