Inca una

Soarele straluceste. Prea tare. Inzestreaza fiecare obiect pe care il vede cu niste sageti care au drept unica tinta ochii mei, acum doua linii subtiri. Clipesc des. Ma frec la ochi cu furie. O lacrima? Ochelarii de soare nu-s. Pai cum sa fie? Port pe cap o caciula de pasla care ma strange putin. Mai ales la ceafa. Caciula asta imi acopera urechile, astfel incat intre mine si restul lumii exista un zid. Dar nu e de netrecut. Orice zgomot puternic strapunge peretele de pasla, timpanul meu si mi se infige direct in creier, care tipa, agonizand de prea multe ore.

Hainele imi miros a tutun si a transpiratie, printre care mai razbate inca, timid, cate un iz de parfum care probabil ca rezista acolo tinandu-se cu ambele maini de nasu-i frantuzesc. Hainele ma apasa, ma zgarie, ma incurca. Uneori imi par din tabla. Adera la pielea mea prin mii de fire subtiri, relatie stabila intre tesut si tesatura, create in ore lungi, negre, fierbinti. In picioare port o pereche de Conversi de plumb, cu talpa de jaratic. Gleznele mele obosite de opintesc la fiecare pas. Tot din plumb imi sunt si palmele pe care le-am rulat intr-o pereche de pumni si mi le-am infundat in buzunare ca sa mai crut, putin, cazna muschilor obositi ai bratelor care acum atarna, recunoscatori si inutili.

Manifest o tendinta compulsiva de a identifica orice loc unde as putea sa stau. Daca stau in picioare, vreau sa sed, daca ma asez vreau sa ma intind. Ma scurg incet, micronic, spre podea. Genunchii scartaie la fiecare pas. Oamenii din jurul meu imi sunt dusmani de moarte. Cu rasetele lor, cu voiosia lor diurna. Oricine imi adreseaza un cuvant ma face sa trec prin tortura raspunsului. N-am rabdare sa nimic. Sa stau la coada, sa astept liftul, sa deschid usi, sa mananc, sa beau apa, sa vorbesc, sa inteleg. Inima si stomacul pulseaza, fiecare in propriul ritm, ca doua piese prost mixate la nesfarsit de acelasi DJ sadic. Voce nu mai am. E doar o perie ruginita de sarma care imi zgarie gatul de fiecare data cand incerc sa o folosesc.

Patul ma primeste indiferent precum o femeie usoara. Dar eu il iubesc. Sincer, neconditionat, netarmurit. Traiti voi acum. Pentru mine s-a incheiat inca o noapte de club. A cata oare?

  1. Florin Grozea 7 May 2011
  2. Bek00letz 7 May 2011
  3. Laura Rosca 7 May 2011
  4. Mirela 7 May 2011
  5. Ramona Iamandi 8 May 2011
  6. RRoxana 15 May 2011
  7. danfintescu 19 May 2011
  8. Stefy 19 May 2011

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.