J Balvin îi dă “na na” lui Donald Trump

Donald Trump Endorses GOP Candidate Mitt Romney In Las Vegas

 

photocredit: asiadespatch.com

Domnu’ Donald Trump, de unde și afacerile ce-i poartă numele, plus emisiunea de real succes “The Apprentice”, s-a hotărât că ar cam putea fi următorul Președinte al S.U.A. Nasol în cazurile astea este că, dacă ți se năzare o idee ca asta și posezi îndeajuns de mult cașcaval, o și pui în aplicare. Astfel încât omul nostru s-a înfoiat și a început cu declarațiile. Doar că încă de la prima, a dat-o grav cu mucii în fasolea mexicanilor:

“S.U.A. au devenit o groapă de gunoi pentru problemele tuturor… Când Mexicul își trimite oamenii (în America), nu și-i trimite pe cei mai buni”, a zis Trump. “Trimit oameni care au o mulțime de probleme și care își aduc acele probleme la noi. Aduc droguri. Aduc infracțiuni. Sunt violatori. Bine, presupun că mai sunt și oameni cumsecade printre ei”.

Nu știu cum vă sună vouă declarația asta, însă în urechiușele americane, cronic îmbolnăvite de “political correctness”, s-a iscat mare tărăboi. Cel mai prompt în reacție a fost J Balvin, “el negocio socio”, pe ale cărui piese se leagănă și frumusețile fragede ale patriei noastre în cluburi. El, care ar fi trebuit să cânte la Miss Universe U.S.A, brand deținut de Trump cel slobod la gură, a anunțat că nu poate apărea într-un eveniment patronat de băiatu’ ăsta. Punându-și sângele latin la treabă, Balvin zice-așa, declarație exclusivă pentru “Billboard” dată din căsuța lui din Medellin, Columbia:

J-Balvin-Cancels-Miss-USA-Concert-MusicSnake

photocredit: musicsnake.com

“Urma să fie prima mea apariție pe un post național de televiziune mainstream. Se discutase deja despre repertoriu. Dar aici este vorba despre rădăcinile noastre, despre cultura noastră, despre valorile noastre. Nu e vorba despre a pedepsi pe cineva, ci despre a arăta că sunt un lider prin responsabilitate socială. Comentariile sale nu au fost doar despre mexicani, ci despre toți cei din America Latină.”

Am citit despre asta ieri, și taman îmi învârteam în cap un articol în care să-l admir pe băiatul ăsta pentru coșcogea coloană vertrebrală ce are. Azi, înainte să mă apuc de scris, dau să văz ce a mai comentat unul și altul pe această temă. Povestea ia amploare.

Roselyn Sanchez, cea care trebuia să fie co-prezentatoare a versiunii în spaniolă a acestui concurs, și-a intromisionat frumoasele picioare de ex-Miss Puerto Rico, picioare pe care de altfel i le-am admirat cu toții în rolul Elenei Delgado din “Without a Trace”, în declarația și evenimentul patronat de omul cu prenume de rață belicoasă.

Roselyn-Sanchez-17

photocredit: kisax.com

A simțit-o bine Roselyn, pentru că, la scurtă vreme după aia, Univision, corporația media care avea de gând ca, pentru prima oară în lume, să transmită acest eveniment în direct în varianta în spaniolă, a anulat contractul. Așa că oricum ar fi rămas fără jobul ăsta.

Uite cum, de la prima cuvântare în calitate de “catindat”, nenea Trump a scăpat de toți alegătorii latino din S.U.A., care după un studiu pe care l-am găsit pe pewhispanic.org, ar însemna cam 11% din totalul votanților. Un calcul simplu ne arată că domnul Trump mai are nevoie de încă 9 astfel de declarații pentru a-și rămâne singurul votant.

Pentru aceia din voi care sunt fani ai PR-ului de criză și nutresc o oarecare curiozitate pentru reacția viitorului pierzător al alegerilor prezidențiale din America, el s-a rezumat la Twitter. Aveți posturile sale mai jos. După părerea mea, e cam anemică, da’ nu e ca și cum ar mai fi avut ceva de salvat.

Screen Shot 2015-06-26 at 17.33.22 pm

Închei întrebându-mă dacă nu cumva românii noștri s-ar bucura dacă artiști pe care ei îi iubesc și îi indrăgesc ar lua poziție atunci când cineva îi nedreptățește și/sau bălăcărește. Exemple ar fi atât de multe, încât cauzele ar fi pe alese, pentru fiecare artist mai multe chiar.

Bibliografie: billboard.com, pewhispanic.org, univision.com