Judas Priest – ROCK, FRACHE

Si trecu asadar si aftersocu’ lu’ B’estfest. Da’ trecu bine de tot. In sensul in care mi-am adus aminte cu drag de Rock-urile alea din anii ’90, cand se umpleau stadioanele de rockeri cate trei zile la rand si era frumos tare. Ei bine, n-au fost chiar 3 zile a fost una. Iar multi dintre cei care erau atunci, s-au adunat si ieri. Numai ca acum nu mai aveau plete, ci fete de oameni in toata firea, obositi dupa o zi de munca. Iar tricoul cu Priest/Manowar/Maiden nu mai era purtat in fiecare zi ca in liceu sau facultate. Ca doar nu poti sa mergi la birou cu Edy ranjindu-ti pe piept. Dar poti veni la concert. Si-au venit.

Diferenta de la cer la pamant intre lipsa de respect pentru public pe care am simtit-o la Whitesnake si atitudinea misto de la B’estfest.

M-am intalnit cu amicul Catani (pe al carui blog de altfel puteti gasi pareri mult mai pertinente decat ale mele in sensul concertului pe care l-am vazut impreuna) pe la ora 17:30, pe cand era foarte cald afara. Ne-am refugiat in fosta Silent Disco, acum captusita cu baruri pe toate partile, si ne-am intretinut cu o multime de oameni (majoritatea prieteni de-ai lui). Ne-am infruptat cu incredere din berea Heineken buna, rece si pusa in pahare (prea) mici. Am ras, ne-am adus aminte… M-am intalnit si cu figuri din istoria indepartata: Zapada (Metrock) si Comandorul Hoisan. N-am reusit sa ne indepartam prea mult de dozatorul de bere cat timp pe scena au cantat Thunderstorm, Ross the Boss si Primal Fear. Cu toate astea, chiar si de acolo, de departe, sunetul era ok, nu foarte deteriorat.

Thunderstorm mi-au placut. Recunosc ca nu am mai ascultat pana acum. Suna bine si inchegat. Ross the Boss nu m-au prea impresionat. N-au pic de originalitate. Se vede ca din Manowar se trag, ca doar in Manowar au sfarsit-o, spre bucuria publicului. Primal Fear chiar mi-au placut.

Ei bine, si a fost Judas Priest. Normal ca ne-am apropiat. Si ne-am intalnit cu mai multi prieteni: Angel Tucana, Dragos (chitarist Proconsul), mai multi ingineri de sunet, toti asteptand cu interes sa vada daca Judas Priest inca mai este trupa care le-a bestializat bairamele din liceu. Toti am fost de acord la capitolul asta: este! Fara nici un fel de indoiala. Da, Rob Halford nu mai tipa ca in tinerete. Insa masinaria functioneaza inca perfect.

Urmatorul pe lista, Lenny Kravitz. Insa mai e pana atunci.

    1. Paul Slayer 22 July 2008
    2. danfintescu 23 July 2008

    Add Your Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.