La Multi Ani, Maria!!!

Astazi e ziua de nastere a Mariei. Cu toate astea, finalistii Megastar si-au vazut de treburile lor. Bine, ce nu stie ea inca, este ca in emisiunea “Drumul spre glorie” de sambata asta i se pregateste o surpriza, pe care am filmat-o azi. Nu e cine stie ce, insa sper sa ii placa.

Oricum, faptul ca am avut filmare mi-a dat prilejul sa mai casc ochii la o frantura de repetitie la coregrafie. La modul general, mi se pare ca finalistii nostri nu-si dau seama cat de importanta este pentru ei miscarea scenica. Toti se concentreaza si lucreaza foarte mult vocea. Eu cred insa ca tocmai miscarea scenica, atitudinea, show-ul sunt cele care vor face diferenta. Si asta din mai multe motive: in primul rand pentru ca finalistii au toti voci bune, ca doar de-aia au ajuns pana aici; in al doilea rand pentru ca pana la urma voturile publicului sunt cele care fac diferenta, iar publicul nu va sti niciodata daca ai gresit o nota cu o frantura de ton, insa va taxa cu siguranta un concurent care arata rau pe scena; deloc in ultimul rand pentru ca, daca esti stapan pe lucrurile pe care le ai de facut pe scena si esti constient de faptul ca iti ies bine, asta iti da o siguranta si mai mare. Silvia le atrage atentia asupra acestor aspecte de fiecare data, insa ei nu prea inteleg. Poate ca dusul rece pe care il vor primi (unii din ei) de la Razvan Mazilu la prima emisiune sa-i faca sa se trezeasca. Pentru unul din ei va fi insa prea tarziu.

L-am vazut astazi pe Andrei lucrand. Ii este intr-adevar foarte greu, el rocker fiind, sa se miste gratios pe scena. Piesa pe care o canta este vesela si implica destul de multa miscare. Insa Andrei chiar trage de el si munceste mult. La un moment dat, ca sa-l faca sa se miste cat de cat gratios, Silvia l-a pus sa danseze cu Daria. La cat munceste, eu cred ca pana la urma s-ar putea sa-i iasa… cat de cat. Ca dansator sigur nu-i.

Tot pentru prima data l-am vazut si pe Mihai astazi repetand miscarea scenica. Mai are mult de lucru. Are atitudine de cantaret in restaurant si mi se pare ca nu reuseste sa transmita mesajul piesei mai deloc. Noroc ca mai are timp.

Florin progreseaza mult. In primul rand ca atitudine fata de oamenii din jur si mai ales ca receptivitate la indicatiile primite. Piesa ii iese foarte bine pe voce si chiar se straduieste sa scape de statul si de mersul cracanat. Mi se pare ca a si inteles textul piesei si ce vrea sa spuna el.

Dumitru este pe cale sa se insanatoseasca. Si cu el Silvia a lucrat destul de mult, pentru ca are o problema destul de grava. Oricat braveaza si oricat show face, faptul ca este timid se vede imediat din privirea pe care si-o tine constant infipta in podea. Silvia l-a obligat sa-i cante toata piesa uitandu-se in ochii ei. Primele dati n-a putut sa-si tina privirea sus mai mult de cateva secunde.

Oricum, toata admiratia pentru Silvia si pentru rabdarea cu care lucreaza cu ei. Sper din toata inima pentru ea ca pana la urma isi vor da si ei seama cat de importanta este miscarea scenica pentru ei.

  1. Daniela_MS_Moldova 31 January 2008
  2. Anemari 31 January 2008
  3. Silent enigma 31 January 2008
  4. danfintescu 31 January 2008
  5. Silent enigma 31 January 2008
  6. danfintescu 1 February 2008

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.