Last Vegas

last vegas

Acuma, sa nu ziceti ca mi-au luat troienele mintea si mi-au involburat-o intru teoria conspiratiei de Hollywood, insa pe mine ma bate un gand. Si iaca nu ma pot abtine si vi-l zic si voua: oare dupa succesul inregistrat cu The Expendables (filmul ala pentru baietei in care joaca TOATA lumea importanta), nu s-or fi gandit producatorii de la Hollywood sa uni-sexiseze reteta. Adica e clar ca doamnele nu vor veni sa vada un film cu puscoace decat daca le place foarte tare eroul (vezi Vin Diesel, Jason Statham si-alde ei). Cum la batranii batausi ai deceniului trecut nu prea mai saliveaza guri atent rujate, succesul de box-office al Expendables s-a datorat domnilor care, ocazional, si-au convins consoarta sa-i insoteasca la film in schimbul vreunui alt favor.

Cum banu’ e cea mai puternica muza a filmului american, oare nu s-au gandit eminentele cenusii (ca sa nu le zic altfel) de pe-acolo sa faca un film usurel cu nume grele care sa atraga baietei si fetite cat cuprinde? Eu zic ca s-au gandit. Asa ca au luat binisor scenariul de la Hangover, l-au adaptat, au semnat cu 4 actori-gigant si iata succesul. E doar un scenariu care m-a bazait pe mine la creier, nu tre’ sa luati de bun ce am zis eu mai sus. De aci mai jos o ard serios.

Filmul mi-a placut de numa’! Cum sa nu-ti placa atunci cand vezi unul langa altul actori care sunt in stare sa faca un film genial de unii singuri? Care au experienta cat o biblioteca de specialitate? Nici nu mai conteaza ce se intampla, unde si de ce! Arunca-le in gura niste vorbe haioase si lasa-i sa-si faca de cap. Evident ca sunt subiectiv si ca tocmai de-asta cel mai mult mi-a placut Morgan Freeman. Daca-s fanul omului, ce sa fac?! Sunt sigur ca fiecare dintre ceilalti muschetari isi are fanii lui, care cu De Niro, care cu Michael Douglas, care cu Kevin Kline.

Mie mi-a mai placut si de ea, de Mary Steenburgen. Cum a stiut ea sa le tina piept babalacilor, cum si-a strecurat umorul fin, de lady, printre cioacele imense ale monstrilor… Brava!

Este, cu siguranta, unul din filmele pe care merita sa le ai in casa, la indemana pentru seri cu viscol, prieteni si popcorn.