E o carte primita cadou. Si ma bucur foarte tare oridecateori primesc o carte din partea oricui, oricand. Pe de alta parte ma inclin si eu gregar in fata sud-americanilor. Aproape in fata tuturor. Nu stiu daca e o dorinta sordida de a fi trendy-fashy din punct de vedere cultural, o afinitate deosebita intre spiritul meu (din ce in ce mai frustrat) de cititor si sangele lor clocotitor de oameni ai caldurii si ai ploiii, sau pur si simplu o nimereala ingrozitoare. Si nici nu stau sa-mi pun intrebari.
Laura Restrepo scrie o carte despre un inger. Despre un copil nefericit, nascut dintr-o intamplare nefericita, intr-o familie nefericita, dintr-o mahala nefericita. Iar copilul asta se transforma intr-un inger. E genul de carte in care seva narativa, succesiunea rapida de intamplari, schimbarile bruste de situatie te fac sa nu te mai intrebi foarte mult si foarte exact de ce. De ce orice…
Pentru aceia din voi care se pricep cat de cat la angeologie… deci Uriel.
E o carte usoara ca o tarta cu fructe. Pe care o citesti zburand peste randuri. E o carte tare buna, pe care o recomand cu mare drag.
Uh…m-ai facut curioasa. Sper sa reusesc sa mi-o cumpar ;;)
hey you!
Si eu am primit un volum de poezii de Ion Minulescu: Romante pentru mai tarziu..
Am incredere in tine,pana acum am citit doua carti recomandate de tine si mi-au placut so next!
Nadajduiesc ca in drumurile tale sa te poti opri odata sa mi-o lasi si mie spre citire. O poti lua apoi cu “caruta” de carti pe care sper sa o iei o data avand acum aproape aranjate spatiile unde vor astepta sa bucure copii vostri, asa cum au facut si cu alte generatii din familie.
Hai ma, Dan, e trendy frendy, ce stii tu ?:)). Nu mai fi frustrat. Have a break, have a Kit Kat 🙂 Eu mai stiam The Magic Toyshop-Angela Carter, cu o fata care nu este, ci devine un copil nefericit(intr-un fel), care ajunge intr-un mediu total diferit fata de cel in care traise pana acum :-??
Imi place tarta de fructe.Deja am pofta s-o citesc 🙂
@stefy Nu stiu de ce, dar sunt aproape convins ca e o carte care fetelor place mult mai mult decat baietilor. Sa fie oare pentru ca e scrisa de o ea? 😛
@shadow girl Minulescu e foarte tare. Chiar mi-ai facut pofta. N-am mai citit un volum de poezii de un car de ani. Thx de idee.
@rodi Ok, mama. Asa ramane. Ti-o pasez cu proxima ocaziune.
@mei Cam ermetic commentul tau asa… Deci… CE?!
@Crina :-)))) Nu ma asteptam sa conving pe cineva cu comparatia aia, dar… Daca tu zici…
micul meu lingvist, cred ca nu mai conteaza :))
cu mare placere:X
@mei Pffff… Pai deci asa… faci omul curios si dupa aia zici ca nu nu conteaza. O fi drept?
pai uite: trendy frendy pentru trendy-fashy
ti-am zis de kitkat ca sa iei o pauza, ca vad ca esti stresat, mai laes dupa vineri seara
si ziceam ca stiu cartea aia care mi-a placut 😀 nu vrei sa ti-o trimit prin posta? :))
Dan ai citit ‘povestea ******** mele triste de G. G. Marquez? sau ‘un veac de singuratate’, tot de acelasi? 🙂
Prefer sa mi le cumpar, intre noi fie vorba. Stiu. Demodat… Dar asta e!
Mama unei foarte bune prietene i-a spus la un momentdat ca scriitorii sud-americani au un stil foarte aparte de a te face sa te indragostesti de ei si dup-aia cu greu te mai poti bucura de altfel de carti.
In cazul meu n-a functionat asa de drastic placandu-mi in continuare o multime de scriitori non-sud-americani, dar trebuie sa recunosc ca au ceva fascinant oamenii astia!
Eu n-am spus niciodata ca scriitori sud-americani citit (in exces sau nu) incep sa le dea la gioale celorlalti. Si mie continua sa-mi placa scriitori chiar foarte non-sud-americani. :-))))
dan si portocala, care sunt scritorii vostri preferati?
Eu am perioade in care mor dupa un autor, iar apoi il pun pe raft. Acum mor dupa Haruki Murakami si duap Mario Vargas Llosa.
ok. dar sa inteleg ca Garcia Marquez nu-ti place. E columbian din cate stiu eu. Nici macar ‘un veac de singuratate’?
@ alexandra
Nu stiu exact dupa ce criterii aleg cartile pe care le citesc. Destul de rar citesc mai mult de 2-3 carti de acelasi autor. Sunt putini autori de la care as citi aproape orice. Cred ca in categoria asta intra Chuck Palahniuk, Tracy Chevalier, David Lodge, John Steinbeck, Jose Saramago si poate surprinzator Agatha Cristie.
Mai am autori de la care am citit mai multe carti cum ar fi Murakami, Llosa, Eliade, Fowles, dar destul de putin comparativ cu cat au scris. Plus ca astia sunt autori la care imi trebuie o anumita stare ca sa-i citesc. Daca pentru primii e foarte probabil sa abandonez ce citesc in momentul in care achizitionez o noua carte a lor, pentru cei din urma astept sa vina un anumit moment.
Am citit destul de mult si Coelho dar la un momentdat m-a dezamagit cumplit si nu m-am mai atins de nimic.
Am si autori in categoria must read cum ar fi Marquez si Borges. De Marquez am citit deocamdata doar A trai pentru a-ti povesti viata si Stiri despre o rapire. De Borges n-am citit deocadata nimic dar ii vine si lui timpul.
Cand sunt foarte ocupata imi place sa devorez ceva rapid care sa ma recreeze. De obicei aleg atunci Grisham.
Sunt insa o multime de autori de la care am citit o carte care mi-a placut enorm insa a doua m-a dezamgit. Imi vine acum in minte William Golding de la care mi-a placut foarte mult Imparatul mustelor dar de la care n-am reusit sa termin prima parte din Trilogia Marii (nu sunt convinsa ca asta e numele exact). Acelasi lucru s-a intamplat cu Ismail Kadare: Aprilie Spulberat mi s-a parut superba dar Generalul Armatei Moarte nu mi-a placut aproape deloc.
Ar mai fi multe de zis dar ma tem ca deja m-am intins prea mult… 😉