Lions for Lambs – sau cum se prostesc americanii intre ei

Sotia mea scria la ea pe blog ca nu mai rezista sa vada filme cu teroristi. Si ce fac eu? O scot la un film cu teroristi, bineinteles. Doar asta incepea la ora la care ne gaseam noi, pofticiosi de nachos si popcorn, la casa de bilete de la movieplex. Asa ca a fost Lions for Lambs.

10m.jpg

Americanii sunt multi. Americanii sunt puternici. Americanii sunt prosti. Americanii sunt patrioti. Si toate propozitiile astea sunt motive excelente pentru care filmul asta are toate sansele sa vanda mult. Si cum sa nu fie asa, cand un afro-american si un sud-american proveniti din cele mai joase strafunduri sociale americane ajung sa abandoneze cariere stralucite ca sa-si de viata impreuna, stand in picioare, cu pieptul lat in bataia gloantelor trase de talibani pe un varf de munte din Afghanistan?

Adaugati la asta un tanar senator insetat de victorii si glorie interpretat de Tom Cruise (arhetipala treaba), o ziarista harsaita prin toate ale vietii politice de la Washington jucata magistral de Meryl Streep (intre cei doi sunt secvente de joc actoricesc geniale),  un profesor universitar patriot, destept si cu har in care domnul regizor Robert Redford s-a distribuit cu succes pe sine (arhetipala treaba, va zic!) si obtineti motivele pentru care filmul asta smulge lacrimi americanilor.

In rest? Un film care nu spune NIMIC din nici un punct de vedere. NIMIC (altceva decat americani, muriti cu spor pentru patria voastra, in patria altora).

    1. M. 6 December 2007
    2. brigitta 6 December 2007

    Add Your Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.