MAI PUŢINE ZILE PENTRU MUZICĂ PE STADIONUL WEMBLEY

Jim Frayling, Business Development Manager la Wembley, a demisionat la sfârşitul lunii ianuarie, după 13 ani de activitate, odată cu decizia locaţiei londoneze de a acorda prioritate fotbalului.

Se pare că Frayling a plecat în timpul unei restructurări a stadionului, ce a rezultat din interesul crescut faţă de fotbal, acum că Spurs își joacă aici meciurile de acasă.  Directoarea de evenimente, Lindsey Jackson, a plecat și ea în decembrie.

În ultimii ani, Frayling a avut un rol esenţial în organizarea show-urilor Oasis, Coldplay, Bruce Springsteen, Billy Joel, Ed Sheeran, Muse, Beyonce, Global’s Capital Summertime Ball, U2, Foo Fighters, The Stone Roses, Jeff Lynne’s ELO şi Adele.

Ultimii trei din lista de mai sus vor urca pe scenă în iunie şi iulie, în timp ce Adele are o exclusivitate europeană pe stadion, cu patru concerte programate pe 28/29 iunie şi 1/2 iulie. Anul trecut, Wembley a avut șase headlineri diferiţi care au susţinut un total de zece concerte, fiind astfel cel mai bun an de muzică de la redeschiderea stadionului în 2007. Anul acesta sunt doar trei artişti, care vor susţine șase show-uri. Frayling fusese angajat în 2004.

Frayling declara: “A fost nemaipomenit, dar toate lucrurile bune se termină la un moment dat. Am iubit ceea ce am făcut aici şi, având un rol destul mititel în organizarea acestor evenimente uriaşe, mi-a oferit o forţă enormă. Am reuşit să obţinem tot ceea ce ne-am propus, iar concertele lui Adele vor fi apogeul acestor reuşite. Simt că mă retrag în glorie,  cu concertele Adele, The Stone Roses şi ELO.”

Acum câţiva ani s-a întâmplat așa: în timp ce eu mă tundeam, Chris Evans i-a spus lui Jeff Lynne că ar trebui să cânte la Wembley. Și atunci telefonul meu a luat-o razna, iar aia fost o reuşită enormă. În final a durat o săptămână de la cerere la contract şi vânzări. Mi s-a împlinit o ambiţie. Wembley îşi poate revendica cu adevărat titlul de stadion de clasă mondială.”

Stadionul Wembley va continua să organizeze concerte, dar limitate ca număr de zile. Danielle Russell, partnership development manager, se va ocupa de booking. „Cu Danielle, munca mea este pe mâini bune. E o tipă incredibilă”, adaugă Frayling.

„Danielle s-a ocupat de cele trei show-uri ale lui Ed Sheeran din 2015 de la cap la coadă, cu mine supraveghind-o din umbră. Este mai mult decât pregătită să facă și mai multe lucruri. Sunt convins că oamenii vor fi pe mâini bune cu Danielle şi echipa ei de evenimente.”

Frayling nu s-a hotărât încă ce va face în continuare şi este deschis oportunităţilor ce ţin de muzică şi/sau sport. El adaugă: „ Dacă le-aş putea face pe amândouă aş fi foarte încântat, dar oricare din ele va fi, tot bine va fi. Indiferent de ce voi face în continuare, voi rămâne mereu un fan înrăit al muzicii live şi al industriei muzicale.”

sursa: Iq Mag

sursa imagine: getsurrey.co.uk