Mariah Carey își făcu o căsuță. De discuri.

Mariah Carey și-a lansat propria casa de discuri, Butterfly MC Records, în parteneriat cu Epic Records, companie deținută de Sony.

Un nou album va fi lansat anul ăsta în cadrul parteneriatului proaspăt semnat – în timp ce un comunicat de presă de la Epic anunță că “termenii și condițiile îi solicită artistului repertoriu suplimentar”.

L.A.Reid, președinte și CEO al companiei Epic Records și figură legendară a industriei muzicale, a declarat, ca s-o mai îndulcească puțin : “Continuarea colaborării cu Mariah Carey a fost un capitol foarte important al carierei mele. Aștept cu nerăbdare ca în viitor să ajut la crearea unor reușite importante pentru ea.”

Puțină istorie: în prima etapă a carierei sale, Mariah Carey a lansat 7 albume la casa de discuri Sony/Colombia, începând cu albumul său din 1990, care i-a purtat numele. 12 ani mai târziu a fost lansat primul ei album la Island/Universal – “Charmbracelet” – urmat de încă 5 albume lansate de UMG.

Ultimul ei LP, cu un titlu dubios – “Me. I am… Mariah The Elusive Chanteuse” (2014 – Def Jam/UMG) – este considerat, la nivel global, un eșec comercial și este cel mai prost vândut album din întreaga ei carieră. Acum, Sony are șansa de a contribui la creșterea vânzărilor pentru albumele de studio ale cântăreței, ajutând-o să revină la cifre normale pentru cât de celebră e ea. Anunțul prelungește în mod eficient parteneriatul  dintre Epic și Carey, care în 2015 a semnat contractul cu L.A. Reid însuși, întru confirmarea statutului ei de superstar.

În 2015, Epic/Columbia/Sony Legacy a lansat o colecție de hit-uri – To Infinity – un album care a ajuns nr.1 în America.

“Dau tot ce am mai bun din mine pentru a face muzică”, declară Mariah Carey. “Sunt așa de încântată de acest viitor capitol și de faptul că voi continua să lucrez cu și pentru oamenii pe care îi iubesc”.

Câteva chestii de cultură generală: Mariah Carey este cea mai bine vândută artistă din toate timpurile, cu peste 200 de milioane de albume vândute și 18 hit-uri nr.1 în topul Billboard Hot 100 (din care 17 sunt compoziții proprii). La capitolul ăsta a întrecut orice alt artist.

De reținut ar fi că Mariah și-a făcut casă de discuri, a proptit-o binișor pe umerii unui uriaș, care este el însuși proptit pe umerii unei super-uriaș. Deci nu cred că nu prea avem la ce mari realizări să ne așteptăm de la Butterfly MC Records în afara albumelor semnate de “tanti patroana”. Iar faptul că L.A. Reid a acceptat încă un intermediar în ecuație e doar o concesie făcută pentru a păstra în rosterul Epic una din cele mai mari cântărețe ale lumii.