Mastering the Music Business 2017 – am intrat în linie dreaptă

Azi, după ședința de producție care a ținut vreo trei ore, în timp ce ne luam la revedere unii de la ceilalți, m-am pomenit vorbind:

– Săptămâna viitoare pe vreme asta… O să fim în focuri.

Ne-am oprit cu toții preț de câteva secunde. Chiar așa. Peste fix o săptămână începe conferința asta care, dintr-un vis al Ancăi Lupeș, vis care s-a împlinit pentru prima oară anul trecut în februarie, a ajuns să fie un proiect mare, în care s-au implicat cu drag și energie mai mulți oameni anul ăsta. Suntem din generații diferite, avem background-uri diferite, dar ne unește dorința de a oferi un pic de ajutor unei industrii muzicale care e mult prea la început pentru câți ani are deja.

Despre cei care vor vorbi la conferință am scris acum ceva vreme. Prezentările și panelurile de vorbitori pe care le voi modera le găsiți explicate aici.

Una din noutățile pe care MMB le are anul ăsta sunt workshop-urile, care se vor desfășura în paralel cu conferința, în săli din același loc. Programul lor este după cum urmează:

Luni, 10 iulie

13:30 – 14:30 – IULIA POP (Overground Music) – Social Media pentru artiști

14:30 – 15:30 – MARIUS MATACHE (Forever Folk) – Cum să-ți produci propriul album.

16:00 – 17:00 – DAN FINȚESCU – Cum să-ți propui muzica unui director de playlist de radio

Marți, 11 iulie

13:30 – 14:30 – ANCA LUPEȘ (Industria Muzicala Explicată) – Cum să-ți faci un plan de marketing. De ce, care sunt pașii și ce trebuie să urmărești

14:30 – 15:30 – CRISTIAN FLOREA (Kooperativa 2.0) – Blogging pentru artiști

16:00 – 17:00 – COSMIN IONESCU (Overground Music) – Cum să-ți construiești un EPK (Electronic Press Kit).

17:00 – 18:00 – AURA NECȘAT – Scrierea proiectelor pe fonduri nerambursabile

Oricine și-a cumpărat bilet la Mastering the Music Business se poate înscrie pentru a participa la oricare și la oricâte workshop-uri. Înscrierile se vor putea face la biroul de înregistrare participanți, încă de când ajungeți la conferință. Chiar vă rugăm să vă alegeți workshop-urile cât mai repede, pentru că locurile din săli sunt limitate.

Cealaltă noutate de care suntem foarte mândri: două seri de showcase-uri la Fratelli Studios. Toți participanții la conferință vor avea acces gratuit la concerte. Avem câte șase trupe care vor cânta în fiecare seară, alternativ, pe două scene. Artiștii care participă la showcase sunt dornici de a fi cunoscuți de oamenii din industrie, iar procedeul ăsta este unul care a ajutat multe proiecte să treacă de la categoria “tânără speranță” la cea de “artist consacrat”.

Fiecare din cele două seri de la Fratelli se va încheia cu concertul unui artist mare, care nu mai are nevoie să convingă pe nimeni de nimic. Ei vin și cântă doar pentru a ne bucura cu toții că suntem acolo, că ne cunoaștem, că începem sau continuăm să lucrăm împreună.

Iaca programul:

Luni, 10 iulie, ora 20:00 (Fratelli Studios)

1. NEXT EX (RO)

2. PAPER MAGIK (RO)

3. FAMELESS (RO)

4. PLATONIC SCALE + ALLA (RO)

5. OOBERFUSE (UK)

6. THE MONOJACKS (RO) – MAIN ACT

Marți, 11 iulie, ora 20:00 (Fratelli Studios)

1 LARISA (RO)

FINE IT’S PINK (RO)

LIGIA HOJDA (RO)

ANTON (RO)

ART DIKTATOR (TR)

7 BYRON (RO)

Bilete pentru Mastering the Music Business puteți cumpăra de aici.

Eu sunt foarte fericit să fac parte din proiectul ăsta și profit de ocazie ca să le mulțumesc oamenilor mega-faini cu care lucrez împreună de câteva luni: Anca Lupeș (IME), Carina Sava (Agenția de vise), Codruț Dumitrescu, Iulia Pop și Cosmin Ionescu (Overground). Sper să ne vedem în număr cât mai mare peste o săptămână la CULTURADATA.

Și, dacă tot ați avut răbdare să citiți până aici, vă ofer un bonus de final: mâine voi trimite un newsletter tuturor abonaților de pe danfintescu.ro, în care veți avea o surpriză plăcută din partea noastră, a celor care visăm împreună Mastering the Music Business. Subscribe din josul paginii, vă rog. 🙂