Mastering the Music Business – un prilej

mmb

Ciudat cuvântul ăsta, “prilej”. Mi-am dat seama că în articolul de alaltăieri, cel despre networking în industria muzicală, am făcut o greșeală. Am dat ca exemple în care să ai toată industria la un loc doar mondenitățurile mai mult sau mai puțin sforăitoare. Există o mulțime de alte ocazii în care poți întâlni oameni din breaslă: conferințe, congrese, întruniri. Unde au loc astea? Păi alea cele mai mari sunt pe la Ibiza, Amsterdam, Cannes și costă. Mult.

Pâna strângem noi bani la teșcherea ca să ajungem pe colo și pe dincolo, uite că avem aci aproape, pe malul Dâmboviței, ocazia de a ne vedea toți. Anca Lupeș, cea care a avut curajul să organizeze și primele cursuri de Industria Muzicală Explicată (IME), a înnebunit de tot! S-a pus pe organizat coșcogea conferința. De ce? Ca să ascultăm, pentru prima oară în țara asta, cum oameni deștepți de la ei ne vor vorbi despre teme care ne interesează și pe noi:

DENIS FLORENT (Franța)  – Franța, experiență imensă în radio, consultant pentru multe posturi de radio la nivel global.

FRANK HESSING (Germania), fondator MusiConsult, lucrează cu Steve Vai, Sepultura, Sony Music etc.

GÖTZ SCHNEIDER-ROTHAART  (Germania) –  Avocat. Expert certificat in legislație de copyright si media.

THORSTEN “TODDIE” FREESE (Germania) – Director General și Director Distribuție Internațională la Believe Digital Distribution Germany

Dintre ai noștri vin oameni grei care chiar au câte ceva de spus, fiecare în domeniul său de activitate: Bogdan Naumovici (advertising), Cristina Bazavan (blogger) și, o surpriză extrem de plăcută, un om pe are eu îl admir foarte tare, Vlad Irimia aka “Tataee” de la B.U.G. Mafia.

Industria muzicală din România nu a mai văzut niciodată o asemenea desfășurare de creier și experiență. Timp de două zile ni se oferă tuturor șansa să devenim mai buni la ceea ce facem. În plus, ne va ajuta să ne vedem și în altă parte decât la veșnicele petreceri sau pe la întâlniri. Mie personal conferința asta îmi va arăta cine pricepe cât de importantă este educația într-un business de diletanți cum e al nostru. Sunt tare curios să văd cu cine voi da ochii acolo.

Poate ți se pare că ai multe chestii deja programate pentru zilele de 16 și 17 februarie. Pun pariu cu tine că orice ar fi, poate fi amânat un pic. Dacă nu înțelegi cât de important e să ne vedem toți acolo, s-ar putea să nu îți vezi viitorul foarte clar.

Pentru cei care încă mai cred în viitorul lor, vă mai puteți încă înscrie aici.