METALLICA

Intr-o tara in care toata lumea sustine sus si tare ca rockul nu vinde si de-asta trupele de pe-aici o duc cam rau la capitolul contracte, concerte, PR, bani, difuzari etc… uite ca o vara FOARTE rock, da’ rock rau de tot, reuseste sa fie un imens succes. Sa recapitulam: Def Leppard, Whitesnake, Judas Priest, Metallica, Iron Maiden. Ultimele doua trupe la a doua vizita in Romania. Ba si Whitesnake la fel.

Rockerii au dat banii pe bilete, au infruntat ploaia, au baut berea, au tinut mainile in aer zeci de minute la rand, au urlat, au cantat, au aplaudat, s-au extaziat, au dat din plete ude. Iar Metallica a facut un super-show.

N-am prins deloc trupa din deschidere pentru ca eram prea ocupat sa ma incalzesc cu bere (da, merge, daca sunt de la 4 in sus) sub tribuna unde ploua cu stropi mai putini, dar mult mai mari. Impreuna cu Sorin si Irina, murati si ei ca si mine, am stat si am deplans starea patetica a merchandising-ului. Zice lumea ca numai la Whitesnake si Def Leppard ar fi fost cat de cat de calitate. Priest si Metallica rau de tot. La Maiden nu ma intereseaza, da’ imi iau si eu tricou.

Felicitari Emagic pentru inca un eveniment organizat ca la carte: totul era acolo unde trebuie, in cantitatea care trebuie. Oameni amabili, desi plouati. Dupa ce am consumat o cantitate indelustatoare de beri si cum se apropia ora de metale, mi-am salutat prietenii si aproape rudele si mi-am croit drum catre tribuna cea acoperita, langa Tudor, care a fost indeajuns de amabil incat sa-mi tina un loc.

Ce-a urmat (oricat de stralucitor de fada e expresia asta) a fost dincolo de cuvinte. Da’ nu am cum sa descriu energia care a facut 20 de mii de oameni sa urle si sa cante intr-o ploaie din ce in ce mai rece. Hetfield a fost pur si simplu incredibil. A luat publicul si l-a facut sa zboare. Batrani? Obositi? Plictisiti? Fara chef? NO FUCKING WAY! Metallica acolo pe scena a fost tot ce trebuie sa fie un artist. Iar publicul a vazut, a inteles si a trait. Inainte de concert ma intalnisem cu Paul si cu alti cativa colegi de liceu, de pe vremuri de rockereala suparata. Chiar rememoram diverse discutii interminabile de pe vremea aia… Si una din ele era “care e cel mai bun album Metallica?”. Eu ziceam ca “Ride the lightning”. Deci am fost cel mai fericit cand am vazut ca s-a cantat aproape totul. Dar a fost pentru toata lumea, de la Master, pan’ la Metallica ’91.

A fost bestial. A fost genial. Da. Mai vreau!! (Si ce bine ca o sa mai fie!) Acum am voie sa zic: urmatorul pe lista, Lenny. Da Paul? 😉

Tags:
  1. Silent enigma 24 July 2008
  2. Silent enigma 25 July 2008
  3. Andreea NSL 25 July 2008
  4. danfintescu 25 July 2008
  5. Paul Slayer 1 August 2008

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.