Michael Clayton – chilled, killed, thrilled

Prima data am auzit de filmul asta de la amicul Bors. Dupa care am auzit de el de la un cronicar de film in emisiunea lui Bogdan Serban de la Radio Guerrilla. Apropo, sunt fanul etern si inamovibil al lui Bogdan Serban! Asaaa! Sa reveniiiim. Am incredere in ambele surse, deci m-am dus sa vad un film bun. Si asta am vazut!

michael-clayton.jpg

Stiam ca e vorba despre un avocat care brusc capata o constiinta. Nimic nou sub soare. Eterna corporatie americana ultra-capitalista care respira dolari, o femeie (Tida Swinton – Craiasa Zapezii din Narnia, care joaca aproximativ acelasi rol, insa cu mai putin machiaj) care si-a sacrificat viata pentru cariera si este gata sa sacrifice oricate alte vieti s-ar pune in calea succesului ei profesional si George Clooney (sarmant, destept, viciat, frustrat) intr-un rol pe care il joaca foarte bine, asa cum era de astepta din partea lui.

Scenariul este demn de Tony Gilroy (Trilogia Bourne, Avocatul Diavolului) si face din film un thriller foarte bun. Tot Gilroy semneaza si regia. Filmul per ansamblu e curat, captivant, bun. Insa laudat de atatea surse, cred ca ma asteptam la ceva revolutionar. Oricum, e genul de film pe care daca il vezi a doua oara sigur descoperi ceva ti-a scapat la prima vizionare. A, si inca ceva. La Movieplex au plecat cam 20% din spectatori din sala, inainte de terminarea filmului. Clar un film bun!

  1. rodica 28 February 2008
  2. danfintescu 29 February 2008
  3. m. 29 February 2008
  4. danfintescu 1 March 2008
  5. sHaDoW gIrL 21 April 2009
  6. danfintescu 23 April 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.