Morandi e rock

Ieri am fost MC. Si de-abia asteptam sa vad scena, cu oameni stransi in fata ei. Recunosc ca trecuse destul de mult timp de la ultimul eveniment afara, cu public mult. Line-up de trupe care promitea sa adune lume. Nu neaparat pe gustul meu, insa la moda si la radio, deci carevasazica haida neamule la cantare mokka.

Grand Arena Mall e in Cartierul Berceni, pe Bulevardul Metalurgiei, intr-o zona comerciala destul de bine dezvoltata. Eu n-am avut pana acum drum foarte des pe-acolo, insa am ramas surprins sa vad ce de chestii s-au construit. E o treaba imensa mall-ul asta si promite sa tot creasca in viitor.

Am ramas putin dezamagit cand am auzit ca evenimentul este de fapt unul de interior. In mall intra mai putini oameni, atmosfera este una mai rigida, publicul tre’ sa fie atent la garduri, banci, plante decorative. Bodyguarzii sunt mai atenti si cu raspundere mai mare, deci mai ranchiunosi decat afara, intr-o parcare care n-are nimic de pierdut. Vremea ar fi tinut cu concertul. Ma rog, asta e. A fost inauntru. Pentru o secunda, in timp ce ma asezam la o masa de la Costa Coffee amplasata providential in spatele scenei (sa-i dea Dumnezeu sanatate ospatarului de-acolo, ca tare-i baiat bun), m-a batut gandul de live blogging. L-am abandonat insa repede pentru ca am inceput sa ma intalnesc cu o multime de prieteni: baietii de la Media Rent, Mirel de la trupa Etajul IV, Berti Barbera.

Trupa etajul IV a avut o misiune ingrata. A trebuit sa umple spatiile dintre celelalte trupe ale serii. E greu pentru o trupa de coveruri mai vechi si mai rock sa miste un public venit acolo pentru Inna, Morandi si Nexx. Baietii au parut constienti de asta si nu s-au straduit foarte tare. Si-au facut treaba foarte bine pe scena, fara insa a forta nota. Singurul care mi s-a parut ca a intrecut putin masura a fost Berti, care, in calitate de invitat special al trupei, ii cam apostrofa pe cei din public ca nu cunosc piesele de calitate pe care le canta ei. Eu nu spun ca n-ar avea dreptate. Piesele erau bune. Si orice om care isi doreste o cultura muzicala medie ar trebui sa poata fredona macar 90 la suta din ce au cantat ei. Insa sa spui asta de pe scena unor copii carora si asa nu le place prea mult de tine, asta mi se pare putin neprofesionist. Dar nu e treaba mea. Eu continuu sa stimez eruditia lui Berti in materie de muzica si colectia lui impresionanta de discuri foarte foarte bune.

Inna si Nexx au abordat tactica tipica pentru evenimente de genul asta. Un playback onest si fara de riscuri. Poate putin rau la Inna, care a mai incercat sa cante peste pozitiv si nu i-a iesit intotdeauna la fel de bine ca pe banda, dar nimic suparator…

Eu pe Morandi nu i-am mai vazut demult. De foarte mult timp. Pe scena. Asa, cu Randi m-am mai intalnit pe la niste filmari. Cu Alex (chitara) m-am vazut la Megastar. Cu MC Dilma pe la niste evenimente. Cu ei toti pe scena insa… Nu. Si, dupa ce am stat pe scena o multime ca sa le permit tehnicilor sa instaleze tot, m-am protapit in fata scenei, ca sa vad si eu o piesa-doua, dupa care sa ma intorc la postul de garda de la Costa Coffee. Am ramas in fata scenei o ora si mai bine, pentru ca Morandi au cantat de-au rupt. Randi cu atitudine de vocal de-afara, instrumentisti cu atitudine, dansatoare cu expresie in ochi, costume multe si sincroane care le ies… Si toate piesele orchestrate intr-o varianta de live mult mai aproape de rock si deci mult mai buna pentru atmosfera.

Asa ca, spre surprinderea mea, ma vad bucuros sa recunosc ca eu de-abia astept urmatorul concert Morandi. Pe bune!!

  1. mei 5 April 2009
  2. Alex 6 April 2009
  3. clemy 6 April 2009
  4. Sabinu' 6 April 2009
  5. Alle 6 April 2009
  6. danfintescu 7 April 2009
  7. mihdel 7 April 2009
  8. RainbowInTheRain 7 April 2009
  9. bek00letz 7 April 2009
  10. RainbowInTheRain 8 April 2009
  11. danfintescu 8 April 2009
  12. RainbowInTheRain 8 April 2009
  13. bek00letz 8 April 2009
  14. RainbowInTheRain 8 April 2009
  15. RainbowInTheRain 8 April 2009
  16. bek00letz 10 April 2009
  17. danfintescu 12 April 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.