O afacere buna intr-o tara proasta

Cu ceva vreme in urma niste prieteni de-ai mei se gandisera la un business foarte tare. Este vorba despre o firma de butlering, adica niste baieti care iti fac tie toate treburile pentru care nu ai timp: cumparaturi, platit facturi, stat la cozi etc. Ideea, trebuie sa recunoasteti, este excelenta. Chiar daca nu e noua. Dar ce mai e nou sub soare in zilele noastre…? De ce n-a mers: lipsa de incredere in valeti (care erau studenti dornici de a castiga un ban), nevoia mai mare a romanilor de cumpara parzier de banii cu care si-ar fi putut cumpara putin timp liber, lipsa de experienta a baietilor care s-au ocupat de afacere. Si probabil ca mai sunt si alte motive, de care insa nu-mi aduc eu aminte sau nu le-am stiut niciodata.

Acum ceva vreme, un necunoscut mi-a trimis un mail in care mi-a prezentat ideea lui. Nici macar nu stiu daca o pot numi afacere, pentru ca de fapt e vorba despre un proiect. Numit, putin pompos, poate, de “responsabilitate urbana”. Pai inca de la nume iti vine sa te iei cu mainile de valiza si s-o tulesti catre tari mai civilizate. Unde ma, responsabilitate urbana? La noi?! Autorul ideii a si facut trebusoara asta, cu ceva ani in urma. Asa ca, linistit, din Bruxelles, Cristi a venit cu o idee veche, prezentata binisor, intr-o tara care numai pentru asta nu are timp. Carpooling se numeste. Se practica in tara aia de ne-o facem toti icoana si are cate un ocean in fiecare coasta de ceva vreme. Adica. Eu am masina, tu ai masina, el are masina, noi toti avem aceeasi directie de mers. Hai sa va iau eu azi cu masina mea, maine mergem cu a ta, iar poimaine cu a lui. Asa se mai golesc strazile, se imputineaza kilometrii din bord, scad noxele, mai dispare din stres. cumasina.net

Ideea este extrem de buna. E buna pe toate partile. E atat de buna, incat eu nu-i dau nicio sansa sa reuseasca in Romania. Dar… nu ma pot opri sa nu ma inclin respectuos in fata lui Cristi, pentru ideea lui.

  1. sandu ionut 3 June 2010
  2. kata 3 June 2010
  3. 2Muraturi 3 June 2010
  4. danfintescu 3 June 2010
  5. Cristi 3 June 2010
  6. kata 3 June 2010
  7. bek00letz 4 June 2010
  8. Kata 4 June 2010
  9. danfintescu 4 June 2010

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.