Pantera Roz 2

Recunosc cu mana pe inima ca am pacatuit. Nu am vazut Pantera Roz 1. Adica aia de anul trecut. Daca mai pui la socoteala si faptul ca am vazut toate Panterele Roz din trecut, e clar ca nu imi ramane decat sa stramb superior si resemnat din nas.

Evident ca Peter Sellers e mai bun decat Steve Martin. Evident ca Blake Edwards este un geniu pe langa Harald Zwart (cine-o mai fi si baiatul asta?). Evident ca Pantera Roz cea veche este infinit mai tare si mai captivanta decat asta noua. Si exact pe cand incepeam sa ma revolt mai abitir contra americanilor astora care strica orice e bun cu un re-make prost, m-a lovit marketingu’ in moalele capului. Facand distrat ochii roata prin sala de cinema mi-am dat seama: e sociologic dovedita treaba. S-a schimbat generatia. Mai mult de jumate din oamenii care vin la Pantera Roz habar nu au ca ei vad o copie de 1000 de ori mai grosolana decat fake-ul de pe etajera inspectorului idiot.

pink-panther2

Filmul este un imens sir de cioace, inlantuite destul de stangaci si de fara sare. Tot la capitolul nasol s-ar mai nota: accentul lui Andy Garcia, care este incalificabil din punct de vedere geografic (inca oscilez daca e un italian care incearca sa vorbeasca engleza cu accent spaniol, un spaniol care vorbeste engleza cu accent italian sau un englez foarte beat), uratirea prea accentuata a lui Emily Mortimer (Nicole).

Singurul lucru bun (de fapt mediocru, dar stralucitor intre atatea alte tampenii) este rolul lui Jean Reno, care interpreteaza un Leon comic ok-utz si pare sa-si ceara, la fiecare secventa, scuze ca ia parte la un asemenea fiasco cinematografic.

  1. sHaDoW gIrL 5 March 2009
  2. sHaDoW gIrL 5 March 2009
  3. sHaDoW gIrL 5 March 2009
  4. Simplu 5 March 2009
  5. nashu_mare 5 March 2009
  6. costel 5 March 2009
  7. mei 5 March 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.