Paul Roberts – Sfarsitul petrolului

De cand a iesit la pensie taica-meu s-a apucat din nou de citit carti. Chestie care pe mine ma bucura foarte tare din doua motive: oameniii care citesc carti mi se par frumosi si puternici; plus ca am gusturi foarte asemanatoare la carti cu taica-meu. Sau cel putin asa imi aduceam eu aminte. Si imi aduceam bine aminte.

Paul Roberts este un american constiincios. In desavarsitul lor stil jurnalistic, s-a documentat folosind resurse de timp si bani de care altii n-ar dispune niciodata, pentru a aduna un volum imens de declaratii, interviuri, opinii, discutii personale.

Ideea cartii este una extrem de simpa: petrolul se va termina in curand, iar noi nu avem inca o tehnologie viabila care sa-i ia locul. Ba mai mult decat atat, singurul pe care suntem in stare sa-l facem este sa consumam din ce in ce mai mult. Iar “americanii-s de vina” este un leit-motiv insotit de atatea argumente, incat cred ca si cel mai ager consilier al lui George Bush s-ar freca mult, bine si ganditor in barba pana sa scoata un rebuttle competent.

Cartea e scrisa usor, pe intelesul americanului de rand. Atat de usor e scrisa incat multe idei se repeta. Astfel incat, daca fiul unchiului Sam n-a fost atent la o bucatica, fiind prea ocupat sa digere hamburgerul din ajun, sa existe sansa de a mai putea sa-si munceasca putin neuronul cu problema care ne va infometa si infrigura pe toti in cateva zeci de ani.

Poate putin prea lunga, ramane o carrte buna de citit ca sa mai deschizi ochii putintel.

  1. Sirg 27 September 2008
  2. danfintescu 27 September 2008
  3. Giuco 30 September 2008
  4. danfintescu 30 September 2008
  5. dragos nicolae 7 December 2009
  6. danfintescu 9 December 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

STAI, NU PLECA! ÎNCĂ...

Dacă-ți plăcu scriitura și vrei să mai afli ce-mi bubuie debla,
apasă butonu' de colea, te rog!