Premiile Grammy se întorc la New York

În 2018, Premiile Grammy se întorc la Madison Square Garden din New York pentru cea de-a 60-a aniversare, după ce au petrecut 14 ani la Staples Center din Los Angeles.

Ultima dată când Madison Square Garden a găzduit premiile a fost în 2003, și asta s-a întâmplat timp de doar 3 ani. Radio City Hall fusese locul anterior de desfășurare din New York.

Gala din 2018 va avea loc duminica, 28 ianuarie. Președintele și CEO-ul de la Recording Academy, Neil Portnow, a spus: “Deși suntem cunoscuți drept cea mai importantă noapte a muzicii, noi deservim comunitatea muzicală pe întreg parcursul anului. O mare parte a acestei comunități trăiește și creează în New York și pe Coasta de Est. Sunt născut în New York și am sprijinit toată viața scena artistică plină de viață a orașului. De-asta sunt extrem de fericit că ne întoarcem în 2018 pentru a sărbători 60 de ani în care îi onorăm pe cei mai buni dintre cei mai buni ai muzicii înregistrate într-un loc de renume mondial, așa cum e Madison Square Garden.”

James L. Dolan, Președinte Executiv al The Madison Square Garden Company a adăugat: “Este o onoare pentru MSG să fie gazda celei de-a 60-a aniversări a Premiilor Grammy, care se vor desfășura la The Garden pentru a treia oară în istorie. MSG a fost gazda multora din cele mai încărcate de legendă momente din istoria muzicii – și credem că Grammy-urile din 2018 vor fi o adăugire perfectă la colecția noastră.”

Se estimează că Premiile Grammy vor aduce aproximativ 200 de milioande de dolari în oraș. Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a declarat: “E o mare bucurie că noaptea cea mai importantă a muzicii se va întoarce în cel mai tare oraș din lume.

Ca să anunțe întoarcerea show-ului la New York, The Recording Academy a lucrat cu agenția TBWA\Chiat\Day și cu regizorul Spike Lee la un film care prezintă artiști din New York care împărtășesc povești muzicale.

 

sursa: Music Business World Wide