Putina cultura

Un foarte bun prieten de-al meu m-a invitat sa merg la un eveniment la care el lucreaza de zor de ceva vreme. Era o zi din aia in care telefonul suna non-stop, astfel incat creierul mi-era imprastiat neuniform in vreo sapte locuri deodata. I-am aplicat omului un dur si lipsit de echivoc “da-mi pe mail si te sun eu”. Cum Alex este un tip extrem de bine-crescut, mi-a multumit, desi meritam ghionturi, nu recunostinta, si s-a conformat. Cand am vazut despre ce e vorba, am cascat ochii, am mai citit o data, am pus mana si l-am sunat. In primul rand l-am felicitat pentru ca a ajuns sa organizeze asemenea picaturi frumoase de cultura. In al doilea rand, l-am intrebat ce si cum. Mi-a povestit, va spun si eu voua.

afis1

New York, Paris si Toronto isi dau intalnire pentru prima oara la Bucuresti, regrupand o suta de opere ale pictorului Gevork Chubaryan, sculptorului Françoise Abraham si ale pictorului Costa Dvorezky.

Gevork Chubaryan, artist american de origine armeana, nascut in Rusia in 1985, locuieste din 1994 in New York, unde a absolvit in 2007 Scoala de Arte Vizuale. Provine dintr-o familie cu o mare traditie artistica, bunicul sau, Gukas Chubaryan fiind unanim recunoscut ca un adevarat patriarh al sculpturii armene moderne. In 2006, 2008 si 2009 a avut expozitii personale in Wisconsin, New York si Texas.

Francoise Abraham are, incepand cu 1997, expozitii personale in Europa, Asia si Statele Unite. Este cunoscuta si apreciata cel mai mult pentru tehnica sa personala, rasina colorata, pe care a introdus-o si dezvoltat-o prin lucrarile sale. Aceasta noua tehnica este unica pe piata de arta, amestecand in mod reusit un decor original cu o picatura de neobisnuit.

Nascut in Rusia in 1968, Costa Dvorezky traieste si creeaza in Canada. A absolvit Academia Stroganov din Moscova in 1993 si a articipat la numeroase expozitii in Europa si America de Nord. O mare parte din operele sale se gasesc actualmente in colectii particulare din Franta, Elvetia, Germania, Spania, Canada si Statele Unite.

Expozitia va fi deschisa publicului intre 4 si 12 octombrie 2013, vernisajul avand loc vineri 4 octombrie la orele 19.00, in prezenta celor trei artisti, la Biblioteca Nationala a Romaniei din Bucuresti, Bulevardul Unirii nr.22, intrarea din Bulevardul Mircea Voda. Intrarea este libera.

Eu merg. Sper sa veniti si voi.