Razi si Castigi

in platou

Televiziunea e viata mea. Chestia asta nu s-a intamplat neaparat cu voia mea. Am ajuns sa lucrez in domeniul asta aproape intamplator. M-am dus la un casting de prezentatori, am intrat in pregatire si, 3-4 luni mai tarziu, m-am pomenit ca prezentam matinalul la Prima TV. Asta se intampla prin 2001. Apoi am savarsit “greseala” capitala de a ma duce la seful meu de atunci si a-i spune ca eu vreau sa muncesc mai mult si sa invat tot ce e de stiut despre meseria asta. In acesti 15 ani am fost, pe langa prezentator tv, regizor de platou, asistent de productie, editor texte, reporter, corespondent, producator, regizor de videoclipuri, director de programe al unei televiziuni muzicale si… probabil ca am mai facut si altele dar nu-mi mai aduc aminte. Ma uit acum la adolescentul slabanog si cam timid care intra in biroul Directorului de Programe de pe atunci ca sa-i spuna ca nu vrea mai multi bani, dar vrea sa munceasca mai mult si ma pufneste rasul. Cand a trecut vremea?

Televiziunea e viata mea, pentru ca altfel nu ai cum sa faci meseria asta. Daca nu esti oricand gata sa renunti la weekenduri, sarbatori, relaxare doar ca sa muncesti, nu prea ai cum sa rezisti. Daca, de fapt, munca in televiziune nu devine pasiunea ta… Atunci mai bine te apuci de altceva. Eu acum nu stiu sa traiesc altfel. Nu am avut in viata mea un program 9 – 17 si cred ca daca as fi obligat sa muncesc asa m-ar lua in brate cea mai apriga si mai hada depresie.

De vreun an si ceva, din motive care n-au depins catusi de putin de vointa mea, relatia dintre mine si televiziune a luat o pauza. Sa nu ma intelegeti gresit. Iubesc radioul din tot sufletul meu si n-as renunta la a lucra aici in viata mea. Cu cel mai negru blestem de buba amara l-as ocari pe acela care m-ar pune sa aleg intre radio si tv. Insa in televiziune am crescut si m-am maturizat, ea m-a facut ceea ce sunt si… mi-era dor, na!

“Razi si castigi” este un proiect vesel si frumos pe care l-am primit cu bucurie imediat ce mi-a fost propus. Prima TV s-a bazat pe experienta mea anterioara in una din cele mai longevive emisiuni pe care acest post le-a avut in grila, o emisiune unde am aparut doar cu vocea, cateodata, dar pe care am scris-o si montat-o multi ani la rand. E o emisiune tanara, care se bazeaza pe generatia Y, generatia celor pentru care telefon inseamna gsm si camera de cat-mai-multi megapixeli. Oameni care au reflexul de a scoate telefonul din buzunar ca sa filmeze oricand se intampla ceva notabil in preajma lor la fel de bine incetatenit ca si reflexul de a respira.

Fiecare filmulet haios pe care oamenii astia il tin la ei pe hard sau in memoria telefonului devine acum o posibilitate de a castiga un premiu lunar de 10.000 de ron. Vorbesc aici DOAR despre filmele lor, proprii si personale, adica filmate chiar de ei. Cum se intampla treaba asta? Pai e foarte simplu. Voi le uploadati la noi pe pagina de Facebook, noi le difuzam si, imediat dupa ce a fost difuzat, fiecare filmulet romanesc intra intr-o perioada de votare de 48 de ore. La sfarsitul lunii, filmuletul haios care a adunat cele mai multe voturi (tot pe pagina noastra de Facebook) ia premiul. La sfarsitul anului vom avea o mare finala la care vor participa cele mai tari filme amuzante ale anului si unde premiul mai capata un zero acolo unde conteaza mai mult, adica la sfarsit: 100.000 de ron e marele premiu.

Emisiunea incepe luni. Eu muncesc deja de vreo luna si jumatate cu stres, somn putin, multe si nebanuite obstacole dar, mai ales, cu bucuria lucrului implinit. Ne vedem, din 10 martie, in fiecare seara, de luni pana duminica, de la 19:30, la Prima TV!

    1. ReMan 26 March 2014
      • danfintescu 10 April 2014

    Add Your Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.