RRA 2

Nu mai stiu de cate ori am facut drumul Bucuresti – Constanta in ultimele doua luni. Am ajuns sa am tabieturi. De exemplu, imi aman toate conversatiile telefonice pana la momentul in care am intrat pe autostrada. Acolo imi place sa vorbesc la telefon. Tot pe autostrada, dupa ce-am terminat cu telefoanele, nu-mi place nici un cd. Fara gres, iau pe rand cele 4 genti cu cd-uri pe care le am in masina la puricat si nu gasesc nimic.

Joi seara, dupa ce am terminat meteo, am plecat spre Costinesti, unde am avut eveniment cu Sistem si Axe in Ring. Asfintit de vara, autostrada destul de goala, telefoanele date, gentile inspectate… nici un rezultat. Si atunci mi-am adus aminte de Radio Romania Actualitati. A fost o epifanie! Tocmai incepea emisiunea Romanticii, a lui Liviu Zamora. Pe Liviu il stiu inca de cand eram copil si eram colegi amandoi la Uniplus Radio. Un tip calm, toba de muzica… A lucrat o vreme cu Brenciu, asigurand fondul muzical de la matinalul pe care l-a prezentat Horia la Antena 1. E foarte greu sa lucrezi cu Brenciu, dar Zamora a reusit. Inapoi la emisiune insa. Clasica formula piesa – prezentare. Numele emisiunii spune despre ce e vorba. Liviu povestea cate putin despre fiecare artist pe care il ascultam. La un moment dat a pus o piesa cu Charles Aznavour. Am zambit… Mie imi place muzica frantuzeasca veche. Era o vreme cand ascultam destul de multa… Si acum am in masina Joe Dassin si Les Negresses Vertes. Chiar ma gandeam sa tradez RRA pentru un cd cu muzica frantuzeasca.

 zamora.jpg

Piesa pe care o canta Aznavour mi-a adus aminte insa deodata de Jacques Brel. Am avut, rechizitionata de la maica-mea, o caseta cu Brel – albumul Amsterdam. Stiam versurile pe dinafara. Fiecare piesa era o bijuterie din punct de vedere al versurilor si al trairii cu care era cantata. Ma gandeam acum, cam de unde as putea sa fac rost de albumul asta pe cd… Piesa cu Aznavour s-a terminat, iar Liviu, cu vocea lui calma a inceput sa imi povesteasca despre un belgian (pe asta n-o stiam), care i-a influentat pe Leonard Cohen si David Bowie. Atunci am zis amandoi deodata Brel si eu am zambit. Iar el a zis: “ascultam piesa Amsterdam”. Liviu Zamora, iti multumesc. Mi-ai facut cea mai mai mare si mai frumoasa surpriza de vara asta.

Acum sunt in Bucuresti. Diseara Twice, dupa care ma asteapta o saptamana grea.